Hovězí roštěná
Ahoj, prosím vás jsem začínající "kuchařka") Chtěla jsem se zeptat, když chcete vařit roštěnou, jaké maso kupujete? Hovězí roštěnou nebo je nějaká třeba levnější alternativa?
A taky, jestli se to maso kupuje vcelku nebo na "plátky", nechci si udělat ostudu v obchodě, že nebudu vůbec tušit....
A poslední otázečka, kolik toho masa byste koupily pro dvě osoby k obědu?
Děkuju moc za rady
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
5.10.2011 7:32
kupuju maso vcelkku a doma si zpracuji. Je to podle toho kolik sní kdo masa..ale nedokážu si představit jak tu pise Mari, že na dvě porce dva plátky tím pádem plátek na osobu? No z toho by se u nás žádnej chlap nenajedl teda.. Koupila bych cca kilo nakrájela plátky a min. 2 plátky na osobu, ale hovězí se dost smrskne.. já dělám tz kila pro přítele a má to tak na 2x až 3krát
-
5.10.2011 10:37
Já bych vybrala hovězí zadní a na 2 osoby kupuju 500 g masa. Koupím vcelku a krájím ho sama. Ale pokud si netroufneš maso krájet na plátky, tak je naprosto normální, že u pultu v řeznictví řekneš, že to chceš rovnou na plátky a oni ti to nakrájí. Nebo když půjdeš třeba do nějakýho hypermarketu, tak tam už v dnešní době mají plátky rovnou nařezaný. Takže se toho vůbec neboj, určitě se nemáš jak ztrapnit
-
5.10.2011 19:19
No dva plátky stačí-protože já nemyslím plátky průsvitné.Ale asi jsem to měla víc popsat.Měla jsem brigádu právě v uzeninách a ten jeden plátek má fakt dost-teda podle toho z jakého kusu se odřízne,to je fakt.A tam jsou zvyklý i na to,že řekneš že chceš na roštěnou a oni už ti poradí ,který kus masa by byl nejvhodnější.V restauraci taky dostanete jeden plátek-hi,teda tam je ale opravdu průsvitný A tazatelka píše k obědu a to by mělo stačit cca 400g v syrovém stavu