Hypotéka vyčerpaná rozestavěný dům

Otázku položila: Anonymní uživatelka #295413 29.10.2022 8:30

Ahoj, máme rozestavěný dům, z hypotéky vyčerpaní 70% další peníze pustit banka nechce, že nejsou dle rozpočtu před 2 lety prostaveny. Výše hypotéky byla taky dana dle mého prijmu z rodicaku a partnerova platu. Nyní vydelavame oba. Bydlime v malém byte v nájmu s dětmi . Své peníze na dostaveni nemáme. Chybi toho do stěhování hodně, mame sotva elektriku a vodu.
Co s tím? Dům prodat? Situace je šílená.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Rešte s nezávislým finančním poradcem. Odborně vám tu nikdo neporadí. On by vám měl pomoci či s tím a jak situaci řešit.

  • Co znamena rozostavany? Ak ma okna, strechu... zbuchat kupelnu, jednu izbu a prestahovat sa do domu. Na varenie postaci dvojplatnicka. A dorabat postupne z vyplat svojpomocne. Mozno sa budu dat cez financaka vyjednat dake peniaze navyse, no ratam ze tiez len na svojpomocne prace. Je len na vas ci si vyhrniete rukavy a budete makat alebo dom predate a zistite ze je vam lepsie v byte v podnajme.

  • ewe18231.10.2022 8:38

    Pozor také, dnes už je situace v této oblasti (především výše úrokových sazeb) úplně jinde než byla před 2 lety. Řešila bych s tím, kdo Vám se sjednáváním hypotéky pomáhal, zda je jiné řešení než prodej. Držte se.

  • Všechno se dá řešit a domluvit se s bankou. Nebo zkuste refinancování hypotéky u https://finuance.eu/ . My u nich máme hypotéku a jsme spokojení. Vstřícní, poradí, pomohou. Je to v zájmu nás obou, abychom se domluvili. Rozhodně dům neprodávejte. Stálo vás to hodně peněz, času, úsilí... To by byla ta největší chyba.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 416 otázek, kterým se dostalo 272 159 odpovědí a 410 148 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist