I přes špinění možnost otěhotnět?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #36738 19.4.2011 10:26

Ahoj holky, je tu některá z vás, která slabě špinila před menzesem, třeba i 13 dní a i přes to otěhotněla? Můj doktor na nic nepřišel, vše je prý v pořádku a nemáme si toho špinění všímat. Špinim každý měsíc minimálně 4 dny, maximálně 13 dní. Prý to neznamená, že když špinim, tak že to brání otěhotnění. A taky by mě zajímalo, jestli vám špinění přestalo, když jste otěhotněli? Jestli teda tu někdo je, kdo má stejný problém a otěhotněl? Jsem z toho furt taková rozhozená, protože se zatím nedaří a nezdá se mi, že špinění může být normální. Mám už to špinění přes 3 roky a antikoncepci neberu přes 5 let. Teď beru 5 cyklus utrogestan a špinim stejně, takže hormonama to asi není. A Mudr. mi dělal hormonální profil na začátku a v polovině cyklu. A vše je Ok, i štítná žláza. Zkouším už několikátý měsíc vit. C ve vyšších dávkách a B6 a špinim stejně:-( Štve mě to a obtěžuje mě to, protože menstruaci mám 7 dní a když třeba 10 dní špinim, tak je to strašný:-(( Už fakt nevim, co ještě vyzkoušet, jen přemýšlím o femigardu, ale nevím, jesli může pomoci proti špinění. Máte někdo nějakou radu, co zkusit? Předem děkuji za komentáře:-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj tak mně se teda taky nezdá, že by to špinění bylo normální. Teď záleží na tobě, jestli věříš svému dr. anebo si zkusíš zajít k jinému. No ale na srovnání cyklu je dobrý čaj z kontryhele, určitě tady najdeš ještě nějaké diskuze o tom kontryheli, pokud chceš otěhotnět, pij ho od ms do ovulace, anebo pak na srovnání cyklu se pije celý měsíc. já ho taky piju od začátku cyklu do ovulace a musím říct, že mi i mírní menstruační bolesti, za což jsem ráda:-)

  • Ahojky, taky mi to nepřijde normální. Zkusila bych pít kontryhelový čaj a k tomu přidat femigard. Ten mi hodně pomohl na srovnání cyklu i ovulaci. Bylinkama nic nezkazíš....můžeš přidat i vitamíny jako femibion či babyplan. A nakonec bych rozhodně zkusila vyhledat jiného lékaře....

  • Ahoj, hele možná máme podobné problémy, špinění anepravidelná menstruace mě už rovází od 19 ti let a je mi 29 let... Z počátku jsem začala lehce špinit po styku a časem i přes antikoncepci. Chápu tě a vím, jak moc mě to omezuje v sexuálním životě. Je to na prd. vystřídala jsem už 4 lékaže a nikdo mi za tu řadu let, nepomohl a na otázku mého ošetřujícího současného gynekologa "nebude to mít nějaký negativní vliv při pokusech o miminko" mi lékař sdělil to samé, co tobě... A protože se s manželem pokoušíme o miminko přez rok, na radu kamarádky jsem navštívila centrum péče pro těhotné Pronatal Praha a už od první návštěvy, mám o dost lepší pocit. Najednou se něco děje a někdo má opravdu snahu mi poradot a pomoct. A když jsem jim sdělila, že tyhle problémy mám, lékařka mi řekla, že si s tím nemám lámat hlavu, udělají se testy a uvidíme, jak dále postupovat a s tím špiněním mi řekla, že to je jednoduché. prostě jsem neměla oviulaci, pouze jsem menstruovala. Jinak testy nám s manželem dopadly dobře a nyní postoupím léčbu, kdy mi budou léky stymulovat ovulaci a poté nás čeká IUI... Mám strašněj strach a strašlivě moc chci už miminko, jsem skeptik, ale věřím v něco... a věřím, musím :-)

  • Ahoj, abych vás všechny podpořila, můj příběh je asi takový. Po 14 letech braní antikoncepce jsem se rozhodla vysadit a víc jak rok jsem to skoro neměla, injekce agolutinu a pak nepravidelné špinění. Gynekoložka mi doporučila přípravek Gynex, po jeho užívání jsem menstruaci dostala docela silnou. Hned na to jsem otěhotněla a po otěhotnění (aniž bych věděla, že jsem těhotná), ještě tak 10 dní špinila...A taky si myslím, že hrozně velkou roli hraje psychika, já si prožila rozchod a nebyla na tom moc dobře, když jsem se pak srovnala díky novému příteli hned to bylo lepší. Takže podle mě je to i o hlavě...Holky neztrácejte hlavu, já si se špiněním užila své (klidně i 15 dní v kuse) a teď mi v postýlce leží Toníček...:)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 132 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist