Jak často kojíte a jak často přebalujete?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #147050 11.5.2014 8:09

Jak často kojíte přes den a v noci? A ještě jeden dotaz: mimčo jak často přebalovat jednorázovými plínami? Mám sice ještě 7 týdnů do porodu ale raději zjišťuji někde jinde.děkuji za odpovědi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • marketaj11.5.2014 8:38

    Kazde mimi ma svuj svet a svoje pozadavky a na zacatku je to mazec, protoze kazdy den jiny. Malemu budou 4 tydny a o pravidelnosti si mohu jenom nechat zdat a jedine co funguje je prijem a vydej. Kojeni je vetsinou po 3 hodinach, obcas po 2 a vyjimecne po 4-5( tech 5, to se stalo asi 2x). Takze se priprav na vsechno a uzivej posledni klidne noci :-D plinky menime porad, udelej si zasobu, protoze denne je to tak 10 plen a nekdy i vice.

  • tak já kojila mimčo podle jeho potřeb, bez ohledu na hodinky. kojili sme i v noci v intervalu 2-3h maximálně. MM je lehce sdtravitelné a tak mimčo může mít brzy hlad, nehledě na to, že ho má i na žízen.
    noční kojení není dobré vynechávat (a to ani když mimčo spí - alespon odstříkat), protože podporuje tvorbu hormonu prolaktinu,který je na podporu kojení.
    mohu doporučit tedka jen jedno - spi co to jde, protože po porodu se hoodně dlouho nevyspíš celou noc ;-)
    co se týče přebalování tak od 4týdnů sme na látkovkách, v noci míval malej 1-2plínky jednorázovky (používáme Babylove nature, které nejsou běleny chlorem a jako po jediných se mi ani za x hodin neoprudil). přebaluje se dle potřeby - často se stane, že při kojenís e mimčo pokadí (jak se mu vše pěkně uvolní) a tak se dá říct, že co kojení, to přebalení (a to minimálně 1x ;-) )

  • Každé miminko je jiné. Některé vyžaduje mlíčka víc- jiné míň a to samé u plínek. Kojit by se mělo alespoň 8x za den, ale my třeba někdy kojíme i 13x a co se týče plenek-malá je cíťa, takže si jen cvrkne a už musí do čisté, takže naše spotřeba je tak 15 plen denně, což je celkem dost.Průměr je těch 8...tak uvidíš, co Tvé mimi :-)

  • Ahoj, prvních asi šest týdnů jsem ještě žádný režim neměla, nedá se říct, jak často jsem kojila, ale přibližně 8-10x. Přebaluji po každém kojení většinou, chvilku vždycky počkám, aby se miminko nepoblinkalo...
    Teď už kojím každé 3-4 hodiny, naposledy o půl osmé večer, pak dvakrát v noci a pak až ráno kolem deváté. A v noci nepřebaluji, miminko se zbytečně probudí, pokud není pokakané, jednorázkovka to vydrží.
    Ale každé miminko je jiné, některá nepotřebují pít v noci skoro vůbec, některá naopak hodně. Mléko se ale tvoří hlavně v noci, takže to noční kojení je dobrá věc.
    Držím palce, ať vše zvládneš. Synovi jsou 4 měsíce a je to teď velká pohoda a dovolená, i když jsem si zezačátku myslela, že se z toho zblázním :D

  • Ahoj,uz po příchodu domů z porodnice nám vycházelo kojení 7xdenně,coz tak zůstalo doteď,malé je 5 měsíců. Výjimečně chce najíst v noci (za 12 hodin) jen jednou,a to pak vyjde na 6 kojení. Přebaluji po každém kojení,i v noci. Nevadí jí,ze se probudí,hned usíná a spí déle,nez kdyz usne u kojení. To se za hodinu vzbudí a rve,ze nema prso:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 132 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist