Jak dát jisku do polívky:-)

Otázku položila: terryk 20.7.2016 13:51

Ahoj, holky, teď sei budete smát, ale potřebuji radu. Chci udělat polívku, kam se jíška dává až před koncem vaření. A teď dotaz: mám ji tam frknout tak, jak ji udělám, nebo předtím rozmíchat v troše studený vody, aby se nesrazila?😂 Díky, fakt si nedělám pr..., ale jsem kuchař začátečník:-))

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • rozhodne nemichat cerstvou -teplou - jisku ve studene vode. ja si vzdy, kdyz chci mit jistou, dam treba pul naberacky do hrnicku, pridavam po trochach jisku a micham, prip. protlacim kousky, pokud vzniknou a pak teprve do polevky, ale pokud mas hezkou jisku uz na panvicce, nemel by byt problem dat to rovnou do polivky

  • marketaj20.7.2016 14:55

    Mimo jiz napsane - mama pridavala jisku pres cednik kovovy.

  • Já četla (a dělám to tak), že do horké usmazene jíšky se dává studená voda-tekutina (např na holandskou omacku), do horké polévky studená jíška -vzdy ji z toho hrníčku ve kterou jí mám schovanou trošku naskrabu, a nechám dobře provařit. Hrudky nikdy nemám.
    Nebo použít instantní.

  • Nemusíš si dělat srandu já třeba vždy zahušťuju moukou a vždy se mi to srazí, babička je profík té se to nesrazí nikdy :D Takže vždycky říkám může za to mouka :D Nemám tam úplně žmolky ale není to úplně ono. Jinak babička vždy rozmíchá v hrníčku a pak pomalu nalévá do polévky kterou rychle míchá.

  • Muzes bud rozehrat na panvicce maslo a pak k tomu primichat mouku a nalit do omacky,ja tuhle jisku davam rada do rajsky nebo do zeli,kdyz delam k vepru knedlu. Nebo jak pises,ve studeny vode rozkvedlat mouku a nalit do omacky..nebo se da koupit uz hotova jiska,tu jen nasypes do hrnce. :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 512 otázek, kterým se dostalo 272 522 odpovědí a 410 415 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist