Jak naučit dítě smrkat

Otázku položila: Bývalá uživatelka #30081 10.9.2014 11:09

Ahoj, zkušenější maminky..v kolik letech a jak se vám podařilo naučit dítko smrkat? Díky za odpovědi, rady, tipy, připomínky :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já nevím jestli se to dá naučit. dceru to nikdo neučil a umí to sama, už v roce uměla krásně smrkat. a kluci..... mladšímu jsou 4 a neumí to doteď!:'-( posmrkne s kapesníkem u nosu a můžem mu to říkat/učit pořád dokola a nic se nemění.no a ten starší se to naučil někdy mezi 3-4 rokem ale stejně co chvila posmrkuje a utírá nos do rukávu (po tom co měl zánět dutin už to tolik nedělá). šíleně mi to vadí ale nejsem schopná ho to odnaučit. a čím to je že dcera už v roce to zvládla ikdyž ji to nikdo neučil, to opravdu netuším.

  • Ahoj, zhruba po roce jsme začali přikládat k nosíku kapesník a říkat, zatrub jako slon :-). Ale do jisté míry souhlasím s mrne - je to hodně o tom dítěti - pokud nebude chtít, tak Ti bude popotahovat ještě hooodně dlouho. Prostě chce to zkoušet a kapesník nabízet. Jen dej pozor, ať nosík neutíráš moc násilně a při smrkání ho nemačkej - jen přilož, protože se Ti může stát, že Ti pak dítě bude stávkovat...Po druhém ruce jsem učila, aby se dítě vysmrkalo samo, bez mé asistence (kdyby projevili zájem dřív - tak bych dala i před druhým rokem ;-)).
    A to "jak rychle" se to dítě naučí také záleží na počtu rým :-D

  • uz si to nepamatuju ale nekdy v 16mesicich to uz umel. naucili sme to tak ze sem smrkala ja a pak on,a ted dyz nechce smrkat - ma pres 2 tak smrknu ja pak chce i on.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 132 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist