Jak rozpovídat kamaráda?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #179297 7.10.2017 23:52

Ahoj, mám kamaráda se kterým se máme rádi, no prostě jsme zatím jenom kamarádi, ale to je jedno.. to tady teď řešit nechci, jde o to, že on moc nemluví, ani když je venku s klukama a tak, tak prostě on moc nemluví, nevíte jak ho rozkecat? :) když spolu třeba jedem vlakem ze školy, tak abych třičtvrtě cesty nepovídala jenom já. Děkuji všem za odpovědi. :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk8.10.2017 7:21

    Nejsi to ty, kdosi tu nedávno řešila jak někoho rozveselit? Moje odpověď bude dost podobná, když je někdo nemluvnej, nerozpovidas ho, ani kdyby ses rozkrajela. Třeba můj děda byl nemluvnej 81 let a to je babička jedna z nejukecanejsich osob pod sluncem:-) pokud nechceš vést monolog, můžeš max párkrát proložit monolog otázkou a pokud dostaneš odpověď, nadšeně se zajímat o to, co ten člověk řekl a třeba se pak rozpovida. Nebo taky ne. Pokud nereční ani s nikým v partě, pravděpodobně se ti ho rozkecat nepovede, prostě to bude "mluvka".:-)

  • Zkus se smířit s tím, že lidi mají různé povahy a nechtít měnit každého podle svých představ. Mohlo by to dopadnout tak, že se ti někteří lidé, přesně kvůli těmto urputným snahám o změnu jejich přirozenosti, začnou vyhýbat.
    Pokud je někdo nemluvný, tak k tomu může mít důvod nebo je to jeho povaha. S každou z těchto věcí se jednak pracuje jinak, druhak s tím těžko něco uděláš. Pokud je někdo introvert, těžko ho predelas na extroverta. Pokud má někdo rád lidi a společnost, tak se těžko bude cítit dobře neustále zavřený doma, naproti tomu člověk, který společnost cizích lidí nevyhledává, si jen těžko bude připadat jak ryba ve vodě ve společnosti cizích lidí.
    A jak píše terryk s rozmluvě ním, tak ono to může dopadnout - položky otázku, odpověď jo, položky otázku, odpověď ne, položky otázku a odpověď nevím. Při čtvrté otázce (a zjevné snaze k rozmluveni protějšku) tě může poslat do háje nebo zmizí po anglickou na WC, aby měl klid.

  • Ja bych zacala mit na nej otazky, co ho bavi, tesi atd :) resila bych jen jeho.. :) Zajimala bych se o neho :) pak uvidis, jestli vubec se mu chce s tebou mluvit :)

  • Tak to mam doma 😀 S manzelem kdyz jsme se poznali tez vubec nemluvil ale me ta pusa furt mlela no ted jsme spolu 5let a az teprve rok zacal komunikovat . Ma rodina se tez snazila mu davat otazky ale on byl furt ticho.. Az mu tatka rekl ze jestli takhle komunikuje i s nasim synek tak ze kluk z neho nic mit nebude ze ho nic nenauci asi si to vzal do hlavy a tozkecal se 😂 Ale bylo to tezke ze zacatku pro me pripadala jsem si furt sama i kdyz on byl ve stejne mistnosti... Tobe rada ptej se ho co ma rad atd... urcite najdete neco co ho chyti a bude ho to zajimat akorat necekej ze to pride hned. Dej mu cas..

  • Mam kamarada v praci, s nikym.nemluvil.. Pro mne to byl orisek, ale rikala jsem si, ze ho nejak rozkecam :) a stalo se, ale problem.byll v tom, ze ja byla vdana a on zadany, ale mluvil v praci jen se mnou, tak vsichni si mysli, ze jsem si s nim zacala :D no a nakonec jsem zjistila, ze by i on chtel si neco zacit... No najednou jsem nemluvka ja :D a on mne prosi abych mu davala otazky :D tak jestli ho nechces, tak ho nerozkecavej :D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 399 otázek, kterým se dostalo 272 102 odpovědí a 410 123 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist