Jak se dostat z rozchodu..

Otázku položila: Anonymní uživatelka #460599 8.6.2022 8:00

Ahoj holky,potřebuju poradit..Byli jsme spolu s přítelem (oba 26 let) skoro 10 let a ke konci už to bylo problémové...Hádali jsme se 24/7...Bydleli jsme spolu 4 roky,zažili jsme spolu všechno poprvé,2 roky jsme se snažili o miminko a nedařilo se..Nakonec jsme se dohodli,že bude lepší když půjdeme od sebe,rozešli jsme se nakonec v dobrém,popřáli si štěstí a byl konec..Přerušili jsme všechen kontakt aby nás to k sobě nelákalo..Od té doby mám strašné deprese,je to teprve měsíc a on už chodí s jinou...Ale já se z toho nemůžu pořád dostat..K tomu se rodina a kamarádi pořád vyptávají,co se stalo,proč jsme šli od sebe atd..Strašně mě to bolí,snažím se z toho dostat,vždycky jsem ráda sportovala takže teď sportuju o dost víc abych na to nemyslela,nepomáhá to..Nepracuju bůh ví v jakém ideálním zaměstnání,jsem prodavačka takže se zaměřit na kariéru fakt nejde..Mezi kamarády moc chodit nechci,protože nechápou proč jsme se rozešli,pořád se vyptávají..Na hledání nového vztahu je podle mě ještě brzo...Nevím,fakt nevím jak na něj zapomenout..Poradíte mi něco?..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik8.6.2022 8:09

    Chce to čas. A stále se něčím zaměstnávat, co tě bude naplňovat. Zaměř se na sebe. Každý den si udělej nějakou radost, třeba jen maličkostí. Kamarádům prostě řekni, že se o tom už nechceš bavit a pokud chtějí tvou přítomnost, ať toho nechají. Dobří kamarádi to pochopí. Pokud to nepochopí, nejsou to kamarádi. Čas vše vyléčí a až budeš spokojená jen sama se sebou, tak přijee i ten pravý.

  • Když jsme se s přítelem po mém prvním delším vztahu rozešli (teda on se mnou, vůbec jsem to předem netušila), byla to rána. Doslova týden jsem nešla mezi lidi, byla jsem zalezlá v posteli, brečela a na nic neměla energii, myšlenky. Ostatní mi radili, abych sportovala, vybila se z toho fyzicky, ale to mi prostě nešlo, potřebovala jsem si to "odtruchlit". Vybrečet to ze sebe je potřeba, je to emoce jako smích a vyplaví z tebe vše, co už nepotřebuješ.
    Pokud již toto máš za sebou, tu fázi "truchlení", i když je jasné, že nad tím ještě dumáš, ale můžeš fungovat, sportovat, tak je to na dobré cestě.
    Přesně jak říkají ostatní, čas je lék a všechny rány zahojí. Nebude to hned, byli jste spolu 10 let, to znamená spoustu vzpomínek a všechna ta "poprvé". To, že on už má po měsíci jinou je "normální". Pánové vyráží klín klínem, hledají přístav, kterej jim my ženy umíme poskytnout. Proto nám trvá déle, než můžeme jít do nového vztahu. Máme to holt opačně.
    To, že se Ti nechce mezi kamarády (kór třeba i ty společné) - nechoď mezi ně, dej tomu a hlavně sobě čas. Rozchody dlouhodobých vztahů bývají i pro okolí těžké, tak se vyptávají. Ale ve finále co je komu do toho, že? Odpověď jsi jim dala a že ji nepochopili není tvůj problém. Dej si třeba ještě měsíc, dva, než mezi ně zase vpluješ s úsměvem na rtech. Rozchod (zejména u dlouhodobých vztahů) je v podstatě ekvivalentem smrti blízkého člověka, prostě už "není". A tento případ ztráty by jistě každý pochopil, takže si dovol "nebýt hned v pohodě".
    Ono i to, že jste se 2 roky snažili a nedařilo se, mimčo nepřicházelo, je takové "znamení od přírody", že by to nebylo ono, ať už pro vás dva nebo pro to dítě. Příroda to kolikrát umí dobře zařídit.

  • Bohužel, nic na to neexistuje. Pouze čas. Zamer se na sebe přidej klidně další sport nebo se začni učit cizi jazyk. Pokud můžeš, máš na to čas a ráda zvířata pořídt si klidně mazlíčka.
    To že chodí s jinou...chlapy se snaží bolest přejít takže on zaplácáva vztah vztahem ( chudák dotyčná možná ani netuší).

  • opravdu na toto pomůže jen čas. i když je to otřepaná fráze, je to tak.
    když jsem se po 12 letech rozcházela s manželem, tak jsem to taky nesla ne moc dobře (ale bylo to na můj popud, protože už ten stav byl nadále neúnosný) - byli jsme spolu hodně dlouho a byl to i určitý zvyk, ale věnovala se víc sobě - sport, práce, dítě. Chlap za měsíc po rozvodu už měl ženskou (kdo ví, zda s ní nechodil už v době před rozvodem), já si na vztah počkala půl roku, než sem byla natolik vyrovnaná, abych znovu začala hledat.
    Kamarádům bych řekla, že po zralé úvaze a domluvě jste se rozešli v dobrém a nechceš to dále rozpitvávat.

  • Na to existuje opravdu jen a jen čas. Někteří lidé se to snaží zaplácat nějakým zaměřením se na kariéru nebo v případě vašeho bývalé, že si někoho rychle najdou. Ve finále to tomu doopravdy nepomůže. Možná Vám to bude trvat pár měsíců, rok, dva, přesto se nesnažte tu bolest potlačit. Držím palce, ať to co nejdříve přebolí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 416 otázek, kterým se dostalo 272 159 odpovědí a 410 148 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist