Jak se vyrovnat s rozpadem rodiny

Otázku položila: Anonymní uživatelka #336465 2.10.2023 12:24

Dobrý den, mám 5leteho syna a před pár měsíci jsme ukončily s jeho otcem vztah a rodinu. Důvodem byla otcovo zábava v hospodě, lež a sázení. Jinak jako otec není špatný. Teď když ma dite jen par dni sw mu věnuje naplno. Je spíš na tu zábavu než výchovu. To obstaravam já.
I přesto že mi jeho chování ve vztahu ubližovalo a některé okolností nechápu nějak pořád se nedokážu smirit s tím že se rodina rozpadla. Rikam si zda by se nemělo zkusit opravit. Jsem chvíli s jinym mužem a v chování je to pro mě něco nového, ukazka toho ze i muz se dokáže k ženě chovat hezky. Ale porad to není rodina.. On ma sve dve vetsi deti z předesleho vztahu a nevěřím ze bychom meli spoli dite, což ja bych asi chtěla.. Kdyz mam jen jednoho syna..
Jak se s tim vypořádat? Chce to čas? Vlastně sama nevím co chci.. Na jednu stranu zpět rodinu na druhou to asi není dobrý nápad po tom vsem.. Zlepsi to čas?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Záleží, jak jste spolu jinak vycházeli, milovala jste ho? Pokud holduje hazardu a hospodě, nechtěla bych takového chlapa, abych pak jen čekala, když zjistím, že nás třeba zadlužil..do toho spadne člověk hodně lehce.
    Jelikož jsem z rodiny, kde rodiče spolu byli, ale vztahy toxické a na mě se to podepsalo, rozhodně jsem zastáncem toho, že raději bych se svými dětmi byla sama, než mít chlapa, se kterým mi to neklape a má takové "koníčky". Dítě moc dobře vše pozoruje a cítí, není blbé.
    Co se týče vašeho vztahu s novým mužem, tam bych tomu nechala čas, je jasné, že hned po několika dnech si nebudete říkat, jak jste krásná a spořádaná rodina. Pokud se k vám ale chová jako gentleman a váží si vás....další dítě, to už je téma pak, které se musíte vyřešit už sami spolu. Jestli chcete do budoucna druhé dítě, ale on už ne, mohl by to být pak problém.

  • a proč by jste nemohli být rodina s novým partnerem?
    to že není biologickým otcem dítěte přece neznamená, že vám nemůže pomoci s výchovou.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 415 otázek, kterým se dostalo 272 152 odpovědí a 410 145 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist