Jak se zbavit negativní energie a špatné nálady?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #226789 18.10.2014 20:30

Holky, vím, že na to asi není žádná rada, ale nenapadá některou vás, jak se zbavit špatné nálady? Je mi 15 a poslední dobou si začínám uvědomovat, že často třeba vyjíždím po lidech okolo mě a jsem na ně taková nepříjemná.. Prostě celkově jsem taková vážná, moc se nesměju a vůbec nevím, čím to je :-( ikdyž už jsem si hodněkrát (když jsem byla sama a přemýšlela jsem) řekla, že se budu snažit být pozitivní, milá a usměvavá, tak stejně se mi to nedaří a jsem pořád stejná :-( strašně bych to chtěla změnit, protože vím, že když budu milá na lidi okolo mě, tak oni se ke mně budou chovat stejně :-) viděla jsem třeba už i film miluj svůj život, ten na mě docela zapůsobil a donutil mě se nad sebou zamyslet, řekla jsem si, že se chci změnit, ale bohužel mi to vydrželo tak 2 dny a všechno je zase stejné... Přitom moje mamka je strašně pozitivní člověk, úplně z ní sálá ta dobrá energie, je usměvavá a milá na všechny okolo ní, nikdy se nerozčiluje a tak. Fakt nemůžu najít příčinu toho, proč se mě pořád zmocňuje ta negativní energie :-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • A co kdybys prestala přemýšlet nad tim, co je v Tobe spatne a zacala se prijimat takova, jaka jsi? Je to strasne tezke, vim, obzvlaste, pokud mas "slunickovou"maminku, to ja moc dobre vim, moje maminka je uplne stejna a nekdy je to na zabiti. Trvalo mi opravdu dlouho, nez jsem se vyrovnala s tim, ze jsem proste jina, krom toho jsem dosla k poznani, ze byt slunickovy za kazdych okolnosti proste pro me neni to prave. Nekdo se vyrovnava se zivotem tak, ze vse potlaci, zpracuje v sobe a pro okoli zustane zářící slunce a nekdo si ty emoce proste potrebuje prozit, aby mu bylo lip. Ani jedno neni spatne. Jsi proste takova, jaka jsi, lidi Te nebudou mit radsi jenom proto, ze budes neustale usmevava a pozitivní, protoze poznaji, ze to nevychazi z Tebe, ale ze to je jen jakasi forma predstirani. A v momente, kdy prijmes sama sebe (a zda se to byt neskutecne, ale je to tak), ta zmena nastane sama, nebudeš se muset o nic snazit, ale najednou budes sama od sebe klidnejsi, vyrovnanejsi, optimistictejsi, usmevavejsi a pujde to primo z Tebe. Kazdy den si vecer pred spanim nahlas nekolikrat rekni "mam se rada". Z pocatku to bude znit divne a smesne, ale cim casteji si to budes rikat, tim to bude snazsi :) Nesnaz se zmenit se na silu, zapracuj ma tom, mit se vic rada, na sebeprijeti a uvidis, ze to ostatni pak přijde samo....Drzim palce :)

  • nicolletta30 to napsala moc hezky :-) Ještě bych možná poradila začít cvičit - možná se to zdá banální, ale dodává to do těla energii a taky se tím vyplavují endorfiny, takže myslím, že by ti to možná pomoct mohlo ;-)

  • Pomáhá mi pravidelnej relax. Každý večer se jdu projít klidně jen na 10-15 minut pročistit hlavu. A hned je pro mě život veselejší a problémy menší, i když zas tak malý nejsou.

  • Dobrý den, chápu, že je někdy těžké se cítit pozitivně, zejména v tak mladém věku, kdy procházíte mnoha změnami. Já jsem o něco starší a pro mě je velkou pomocí Krupa Kratom z internetových stránek https://www.adamkrupa.cz/. Je to přírodní alternativa pro relaxaci a zvládání stresu. Možná by to mohlo pomoci najít větší klid i ve vašich dnech. Ale pamatujte, že je důležité mluvit o svých pocitech s někým, komu důvěřujete, ať už je to rodina, přátelé nebo třeba školní poradce. Přeji hodně štěstí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 132 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist