Jak uchovat domácí přesnídávku?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #470 23.8.2015 19:25

Ahoj děvčata, dneska jsem malý dělala přesnídávku z jablíček a hrušek, mám toho 5 malých skleniček. Nevíte jak to dál uchovat? Myslím tím jestli se to dá nějak zavařit nebo tak. Soudím totiž, že to jen tak v lednici dlouho nevydrží.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mně se osvědčilo zamrazení. Pokud to není extra moc tekuté a pokud je to ve skleničkách od přesnídávek, tak šup s tím do mrazáku. Dělala jsme si takhle zásoby masozeleninových i ovocných příkrmů. Jedno šuple bylo vždy plné různých kombinací ve skleničkách. Obě holky tam měly vždy všechno pestré a když nebyl čas kuchtit čerstvé jídlo, tak jsem sáhla ráno na mrazák a v poledne jen rozehřála ve vodní lázni.

  • 11jitka1123.8.2015 20:16

    Já dělala přesnídávky loni a zavařovala jsem je pak ještě na 80 stupnů 20min. a ještě ted jsou v pohodě

  • Já si zamrazuji do kelímků od jogurtů (masozeleninové do 200 g, ovocné do 150g). Vždy si uvařím maso, zeleninu, rýži, kus kus a různě to nakombinuju. Ovocné přesnídávky dělám z jablek, jahod, broskve, meruňky často přidávám banán, který to trochu zahustí a opět zamrazím. Mám tak vystaráno na 7-10 dní. Manželova maminka naopak zavařuje. Teď mi donesla rozvařená jabka. Já to taky zkoušela, ale víčka mi povolila, ačkoliv jsem použila její postup. Pro ta menší miminka je dobré zamrazovat v tvořítkách na led.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 461 otázek, kterým se dostalo 272 332 odpovědí a 410 237 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist