Jak uchovat domácí přesnídávku?
Ahoj děvčata, dneska jsem malý dělala přesnídávku z jablíček a hrušek, mám toho 5 malých skleniček. Nevíte jak to dál uchovat? Myslím tím jestli se to dá nějak zavařit nebo tak. Soudím totiž, že to jen tak v lednici dlouho nevydrží.
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
23.8.2015 19:52
Mně se osvědčilo zamrazení. Pokud to není extra moc tekuté a pokud je to ve skleničkách od přesnídávek, tak šup s tím do mrazáku. Dělala jsme si takhle zásoby masozeleninových i ovocných příkrmů. Jedno šuple bylo vždy plné různých kombinací ve skleničkách. Obě holky tam měly vždy všechno pestré a když nebyl čas kuchtit čerstvé jídlo, tak jsem sáhla ráno na mrazák a v poledne jen rozehřála ve vodní lázni.
-
23.8.2015 22:01
Já si zamrazuji do kelímků od jogurtů (masozeleninové do 200 g, ovocné do 150g). Vždy si uvařím maso, zeleninu, rýži, kus kus a různě to nakombinuju. Ovocné přesnídávky dělám z jablek, jahod, broskve, meruňky často přidávám banán, který to trochu zahustí a opět zamrazím. Mám tak vystaráno na 7-10 dní. Manželova maminka naopak zavařuje. Teď mi donesla rozvařená jabka. Já to taky zkoušela, ale víčka mi povolila, ačkoliv jsem použila její postup. Pro ta menší miminka je dobré zamrazovat v tvořítkách na led.