Je to normální nebo je to nějaká “porucha “ ?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #531262 17.12.2022 17:00

Ahoj všem maminkam ! Prosím o radu zkušenějších maminek mám první dítě , takže nemám moc zkušenosti a poslední dobou mě trápí chování mého dítěte. Mám holcicku 10.12 ji bylo 5 měsíců už od narození byla hodně plačtiva , uspat ji byl boj a nebylo to sní úplně lehký.Na tohle mi doktorka řekla ze některý miminka jsou proste uplakany což je pochopitelný ze ne každý dítě je spave a hodné. Když měla cca 2 měsíce vše se uklidnilo chodila hezky spát kolem 21:00h přestala byt tak uplakana , mohla jsem konečně doma fungovat protože mi v klidu vydržela i v kočárku než jsem uklidila a uvarila , tohle hodný období trvalo asi mesic. Kolem 3 měsíce se malá začala otáčet na bříško ke konci 3 měsíce ji začali růst zuby takže v téhle věcech byla celkem rychlá , bohuzel opět začalo období kdy hodne plakala byla protivna , ale to jsem pricitala pravé rostoucím zubum. Na začátku 4 měsíce se “plazila” děla to sice přes hlavičku a ne na kolenach , proste leží a přes hlavu se plazi a konci 4 měsíce měla i dva zuby konečně venku , takže jak říkám v tomhle je z tech rychlejších děti. Co mě ale trápí je to ze poslední dobou se mi pretaci na bříško opravdu skoro pri všem učím ji držet si flašku sama což zvládá krásné už , ale otáčí se mi pri tom s flašku v ruce na břicho , když spí otáčí se na břicho do pozice ve které se přes den “plazi “ pri tom začne plakat takže několikrát za noc ji musim otáčet zpět na zadá a moje otázka tedy zní je to normální ? Zažili jste to u svých děti a bylo vše vporadku ? Nebo je možnost ze muže byt nějaký neurologicky problém ? Jsem samozdrejmne rada ze je malá rychle učenlivá , ale přijde mi ze poslední dobou tu pozici na břiše vyhledává opravdu až moc často i u věci u kterých by neměla hlavně v tom spánku mě trápí ze se otáčí na břicho a jakoby se plazi to mě trápí asi nejvíc a děla mi to největší obavy. Spí i hodne zaklonena hlavičkou do zadu a pořad je hrozné uplakana , uvztekana a protivna. A tahle kombinace všeho dohromady mě opravdu trápí a mám obavy aby bylo vše vporadku. Proto prosím zažil někdo něco podobného u svého dítěte ? Pokud ano bylo vše vporadku a co stim ? Předem děkuji za rady a názory. Samozdrejmne máme v plánu po novém roce zajít na neurologii na vyšetření , jen bych rada znala i názor maminek které to měli podobně děkuji všem.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Dobrý den, může to být v pořádku a může to být i problém. Bez podrobného vyšetření těžko říct. Ale děti prožívají to co je ve dne i v noci ve spánku, tak může "trénovat" i v noci :).
    Držím palce at je vše v pořádku.

  • Spis bude proste rychlik. Ta zalomena hlava je uplne normalni, moje 3 deti tak spaly taky. Je to strasidelny, ale normalni. Nejmladsi takhle spala snad jeste ve 3 letech.
    Znam chlapecka, co se v pul roce, ale mozna mu bylo 5 mesicu, postavil na pohovce - lezel v ohybu operadla a sedaku, prevratil se na bok, chytil se prehozu a stal. Koukala jsem jak blazen. V 9 mesicich chodil. Vase holcicka bude treba taky takova.
    A ze miminko prorve prvni 2 mesice zivota, je taky normalni. Ja to "stesti" nemela, ale spousta mych kamaradek ano. Hlavu vzhuru, pevne nervy, prezijte to.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 416 otázek, kterým se dostalo 272 159 odpovědí a 410 148 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist