Jemný korpus na dort
Potřebuji poradit - na narozeniny vždy peču pařížský dort z piškotového těsta. Je skvělý, nadýchaný, ale je tam moc vajíček, pokud bych potřebovala dělat korpusů více...
Nemáte někdo osvědčený recept na dortový korpus, který je jemný a nadýchaný? Krém dělám buďto pařížskou šlehačku, ale pokud dort převážím, tak do smetany uvařím puding, je to báječné. Občas ještě dělám klasický máslový krém...
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
28.2.2017 7:51
já dělávám mramorovaný ... http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php
mouku tam míchám půl napůl hladká a polohrubá, přidávám jemně strouhané mandle, cukr moučku jen do bílků, do žloutků dávám krupicový. -
28.2.2017 10:58
https://www.toprecepty.cz/recept/17144-olejovy-korpus-na-dort/ já dělám jedině tenhle.
Co se týče krému, tak ty s pudingem nemám ráda. Je to tam hrozně cítit. Takže dělám pařížský krém podle tohoto receptu https://www.toprecepty.cz/recept/9247-parizsky-krem/ a je vynikající.