Jogurty
Ahoj, jestli někdo dělá domácí jogurty, tak mám dotaz. Stává se Vám někdy, že se na povrchu, těsně po dodělání jogurtu udělá takové červené ložisko? Pro jistotu tyto jogurty vyhazuji, ale chtěla jsem se zeptat čím to je. A další dotaz mám na dělání "actimelů". Vždy, když je udělám tak zhoustnou (už to není actimel ale jogurt). Lze to nějak ošetřit, aby zůstali tekuté?
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
1.12.2011 16:28
červené ložisko? mohly by to být bakteriální nebo kvasinkové kolonie. nenapadá mě nic jiného, co by na jogurtu mohlo být červené....aktimely ti zkoustnou proto, že jestli tam dáváš nějakou kulturu, která je probiotická tak se množí a tím množením produkt kysne a tím se zahuštuje. A pokud potom nezastavíš přirozený rozvoj a rozmnožování té mikroflory, tak ti prostě kysne a houstne dál...