Kdy začít chodit na předporodní kurz

Otázku položila: Bývalá uživatelka #5349 31.1.2015 21:04

Jsem v polovině 4.měsíce - 16.tt - na gynekologické poradně mi už daleko dřív dávali do průkazky termín a čas, když budu chtít je možnost chodit každé první pondělí v měsíci na předporodní kurz. Kdy je nejlepší tam začít chodit? A co všechno se tam naučím? Mám vzít manžela s sebou?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek891.2.2015 7:44

    U nás byly kurzy zdarma. Chodila jsem těsně před porodem - někdy v tom 8. měsíci. Vyšlo mi to ale myslím jen na 2 lekce, pak asistentka měla i jiné povinnosti, tak více lekci nebylo.

    Já jsem byla ráda za kurz. Cvičily jsme cca hodinu a druhou jsme si povídaly. Prvně o porodu a podobně - jak dýchat, co si vzít do porodnice ... Další bylo zase péče o miminko a podobně. Tatínci tam nechodili, bylo to opravdu jen cvičení a povídání. Ale každé město to může mít jinak. Ale zatím nevím o tom, že by tu někde byly kurzy i pro tatínky :)

  • trinetka1.2.2015 8:25

    Tak jde o to, co si představuješ pod předporodním kurzem.. U nás v porodce mají dohomady 3 věci
    - předporodní kurz který má tři části, 1. prohlídka sálů a povídání o porodu 2. resuscitace miminka a 3. je celej o kojení (všechny tři stojí 500 a na první dvě chodí i tatínci)
    - cvičení pro těhotné, kde se i nacvičuje dýchání a podobně (tady vyžadují razítko gyndra, že si schopná cvičit a je zdarma)
    - plavání pro těhotné ( je tam zvýhodněná hodinová sazba na místní plavečák )

  • My sme chodili na specialne pro budouci rodice dvojcat. A mohli sme si vybrat kedy sme chceli chodit. Tak sme sli 6-7 mesiac. Boli 4 lekcie ani jedno o dychani ci cviceni. Vsetko to bolo o porode, nedonosene deti, prakticke rady, kojeni a vyziva. Bolo to super. A chodili i tatinkove :) a stalo to 1600,-

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 132 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist