Klystýr před porodem-ano či ne?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #135038 2.12.2013 13:39

Jelikož mám z klystýru větší strach,než z porodu,rozhodla jsem se,že ho u porodu odmítnu a nechám to na ´´přírodě´´,kdy se tělo určitě samo čistí. Při mé každé MS jsem se vyprázdnila z bolestí,tak co by to nebylo možné před porodem..? Chtěla by jsem slyšet Vaše názory i když vím,že každá žena má jiný průběh těhotenství,jiný porod,jiný názor na klyzma. Ale děsí mě ta představa,že by jsem to nestihla na wc,nebo by jsem měla křeče i od žaludku a šlo to i vrchem,.. Sama nevím,jak by to u mě probíhalo,proto jsem se rozhodla pro nepodání klyzmatu. Jak to bylo u Vás?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ja teda rodim v unoru a do klystyru rozhodne pujdu ... u porodu chci manzela a vazne nestojim o to, aby me videl na sale pokakanou, protoze pokud pred porodem vyprazdnena nebudes, tak to stopro pri tlaceni ven pujde :O=

  • mně ho dvakrát ani nikdo nenabídnul až u třetího porodu a to jsem odmítla. z dětství s tím mám dost nepříjemnou zkušenost.... dost jsem si o tom hledala před posledním porodem a PA který zastávají co nejpřirozenější porod tvrdí že není prokázanej efekt že by to porodu nějak pomohlo a to bylo pro moje rozhodnutí hlavní.sice někdo tvrdí že to porod popožene ale pokud to tak být nemusí tak opradu nevidím důvod mít k porodním bolestem ještě dobrovolně křeče a "průjem"

  • Za mě rozhodně ano. Nejenom že se rodička vyprázdní ( nejdřív z ní nelezou výkaly a pak dítě) ale uvolní se porodní cesty, takže mimino může snadněji sestoupit a porod se urychlí. Ta hlavička stejně obsah střev tlačí většinou ven, takže odbíhání na záchod rodičku nemine. A další +......po porodu, při zašití není tlačení asi zrovna med.

  • Ja měla klystyr behem obou porodu a po treti do toho jdu na sto pro taky. Vlastne to nebylo zase tak spatne, hezky to hralo, do peti minut slo vse ven a pak uz jsem mela klid na porod. Rodila jsem pak jeste dalsi 4 hodiny, tak jsem radsi mezi stahy relaxovala a zbytek casu travila ve sprse. Nevim, jestli to porod urychlilo, ale aspon jsem tak 4 dny po porodu nemusela na velkou, jelikoz jsem byla dost sita, tak jsem to uvitala ;-)

  • Já jsem teda měla problém s vyprázdněním před porodem, takže za mě určitě ano a i když jsem nebyla v místnosti se záchodem, stihla jsem to úplně v pohodě. Nevidím v tom žádný zlo a rozhodně to nebyl nijak hrozný zážitek.

  • Já se na klystýr vyloženě těším. Mám v těhotenství neskutečné problémy s vyprazdňováním (mám už v podstatě asi půl roku zácpu), takže to pro mě bude vysvobození. A představa, že se takto trápím těsně po porodu, mě děsí... 8-.

  • Já jsem byla za klystýr neskutečně ráda. Ulevilo se mi, měla jsem to rychle za sebou a nemusela jsem si dělat starosti s nehodou při porodu. A navíc nedovedu si představit tlačit někdy po porodu šitá. Takhle to přišlo asi až za 3-4 dny, takže to už šlo. Každopádně přeji pohodový porod :-)

  • Já u prvního klystýr měla a vím přesně že u druhého porodu ho chtít určitě NEBUDU! Bylo to to nejhorší co jsem kdy zažila, bylo mě po něm děsně zle i od žaludku a dvakrát jsem i zvracela:-(>:-[ Takže za mě určo ne.

  • luckasim2.12.2013 13:46

    Sice jsem rodila císařem, ale několik hodin jsem měla kontrakce při příjmu. Šla jsem do yal. Jestli to je u vás jak u nás, tak budeš v místnosti, kde máš záchod asi na dva kroky. Jinak mě se hodně ulevilo.

  • petulinkaa132.12.2013 18:02

    me klystyr V porodnici udelali,chtela jsem a v pohode,nic neprijemnyho a nakonec jsem za nej byla rada kort kdyz jsem skoncila na cisari,mela jsem klid a prvni dny po cisari jsem nemusela na velkou coz bylo KRASNY :-)

  • A co cévkování? Taky je rodička automaticky cévkovaná? Nebo po celou dobu? Nebo jak to s tím vlastně je?
    Děkuju...

  • klystýr se obecně hodně doporučuje, PA ho hodně doporučují, dává se totiž vlažná nebo lehce teplá voda, spodek se prohřeje a porod je pak snažší a rychlejší. A není to žádná tragédie, nic nepříjemného, nic co by bránilo ho odmítnout, naopak. Já ho u prvního porodu měla, za mě ano. U druhého mi ho nedali, hlavička byla hodně nízko a mohlo by to prý nadělat neplechu a taky jsem porodila do 10minut, tak by to ani pořádně nestihli.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 132 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist