Konzistence chlazeného mateř. mléka
Maminky, mám dotaz: změnila se vám někdy konzistence MM, které jste měly v lednici? Jsem v odstříkávání nová a dnes jsem vytáhla z lednice mlíčko, které jsem odstříkala včera večer a to mělo jinou konzistenci - jakoby půl bylo řidší, půl hustší a byly tam takové mini "cucky" - nevím, jak líp to popsat. Když jsem mlíčkem protřepala, tak bylo normální konzistence - jakoby se to všechno zase spojilo dohromady. Podotýkám, že nijak nepáchlo a chutnalo normálně.
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
4.6.2015 21:30
MM je hodně tučné, chladem se tuk oddělí a plave nahoře, zbytek mlíčka je dole. Proto je lepší ohřívat MM v nádobce, ve které se chladilo, protože při přelévání zastudena by většina tuku zůstala na vnitřní stěně chladící nádobky. A hlavně NIKDY neohřívej a nepodávej už jednou ohřáté MM!