Králičí maso
Ahoj holky
Chtěla bych se vás zeptat, jaký máte názor na králičí maso (samozřejmě z doma pěstovaných králíků). Přemýšlela jsem, že bych z něho začala vařit hned od začátku příkrmy, protože u toho mám 99% jistotu, že je v pořádku.
Pořád jsem přemýšlela, kde vzít domácí kuřecí maso nebo slepici na polévku a napadla mně tahle varianta. Máte třeba některá zkušenost?
Díky moc.
I.
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
27.9.2013 20:43
králíka malýmu sem dávala domácího až tedka, dřív nebyl. ale jinak bych se ho určitě nebála. obvzlášt pokud je domácí. je to bílé a dietní maso. jen dej pozor, jak dlouho se bude vařit, aby byl fakt do měkka. my co dostali "vyběhance" od tchýně, tak sem ho vařila v normálním hrnci i 2h aby byl měkkej a to byly jen 2 kousky masa na 2 obědy. ale na maso se přechází, až zvládne zeleninové příkrmy, takže cca po měsíci dřív by ho prcek nemusel zvládnout strávit. a mohl by i zbytečně odmítat.
-
27.9.2013 22:39
po zelenine cca po mesici muzes dat maso a kline kralici,me doporucila doktorka bud kureci,ruti nebo kralici,ostatni masa az déle ci az po roce,masa jsem brala od farmaru,ale mala zatim maso nesnesla,takze ho mam v mrazaku,ale urcite bych hned masem nezacinala,napred zeleninu a pak klidne to kralici