Kuskus
Máte někdo tip, s čím udělat kuskus, ale ne s masem ? Co máte třeba ozkoušené ? Děkuji
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
28.3.2012 9:24
Já dělám plněná rajčata s kuskusem. Orestovat cibuli a česnek, vmíchat kuskus, který se nechal nabobtnat ve vodě nebo vývaru, přidat na kousky krájené olivy a bylinky (třeba petržel a oregano), ochutit solí a pepřem a spojit vejcem. Směs naplnit do vydlabaných rajčat, posypat sýrem (eidam + parmazán) a zapéct v troubě. Podávat s nasucho opečeným toastovým chlebem.
-
28.3.2012 9:35
Jů, moc dobrý nápad ty plněné rajčata! Já dělám kus kus většinou jako rizotko. Smíchám ho se zeleninou nadrobno nakrájenou, osmahlou na másle. Dávám např. mrkev, celer, hrášek, kukuřici, papriku a někdy přidávám i do měkka uvařené fazole. Podávat se dá stejně jako rizoto např. posypané sýrem, doplněné kyselou okurkou, nebo kysaným zelím...
-
28.3.2012 15:54
Ahoj kuskus také dělám jako rizotko se zeleninou nějaká směs mražené, nebo čerstvá většinou cibule, mrkev, hrášek, kukuřice, fazolky, květák, brokolice...co ti chutná a na to eidam... Anebo "řeckou zeleninu" lilek, cukety, papriky, cibuli, česnek a rajčátka, na větší kusy trošku olivového oleje sůl a koření na grilovaný sýr do pekáče a do trouby 40 minut a pak přidám ještě fetta sýr, nebo balkán - ale předtím tedy už zeleninu nesolit. A k tomu kuskus - výborné
-
28.3.2012 9:27
cha, tak kuskus já dělám buď jen jako přílohu (ale to opravdu jen výjimečně), anebo ho spařím horkým mlékem, poliju máslem a medem, nebo cukrem a hrnu a hrnu a hrnu to asi není kulinařina, co jsi chtěla slyšet, že?