Langoše
Krásný večer všem ,
jsem tu zase s prosbou o recept, tentokrát na langoše. Jednou nám teta nějaký dávala, ale langoše od ní nám nechutnaly, tak bych byla moc ráda, kdybyste se podělili o to, jak je děláte vy. Děkuji!
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
16.2.2012 20:39
Já dělám tyto pravidelně, tudíž ověřený recept. Suroviny: 300 g hladké mouky, 5 g cukru, 1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí, lžička soli, 2 lžíce oleje, 150 - 180 ml vody. Postup: Uděláme si kvásek, který přidáme k mouce promíchané se solí a olejem. Postupně přidáváme vodu, aby bylo těsto tak akorát. V teple ho necháme vykynout.
Pak si těsto rozdělíme na deset dílů, ze kterých uděláme placky. Tyto placky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. -
17.2.2012 22:33
ja je delam dle slovenskeho receptu, a jsou vyborne, a to nejsem nejaka kucharka
1 kg hladky mouky
- 1/2 l mlika
- 1 smetanu (ta muze byt nahrazena i mlikem, ale s ni je to samo lepsi)
- 3 dkg drozdi
- 3 lzicky soli
Navod Udelat kvasek, vsechno smichat, udelat testo..vymazat igelit. sacek olejem..strcit do toho testo, dat to vykynout a ono to tak este dvakrat vykyne....pak vyndat a tvarovat placky v ruce ve vzduchu - de to hrozne blbe (nejlip nejdriv napatlat ruce olejem) a sup na panev..fakt mnam doporucuju udelat polovicni davku...nespotrebovane testo do lednice-i tam to kyne