Látkovky a opruzeniny

Otázku položila: Bývalá uživatelka #80334 16.8.2014 8:00

Ahoj holky, prosím o radu od zkušených látkářek. S malou (8 týdnů) prakticky od příchodu z prodnice látkujeme a vše bylo ok. V noci se budila po 2-3 hodinách a já pravidelně přebalovala - pouzivala PUL kalhotky a ctvercovky s bambus. vkladackama. Teď už ale třeba vydrží v noci 5 hodin od kojení, z toho spí 4, takže přebaluji méně často a na pahorku a na stehýnkách vepředu (ne v záhybech) se jí objevily červené fleky s lehkou krupičkou. důsledky se nám daří odstranit, ale ráda bych odstranila příčinu... zkoušela jsem dét vlńáčky (doma pletené), ale ty nám zas protekly, přestože byly nalanolinované (přes den vydržely 3 hod v poho, ale v noci tech 5 hod nedaly a zas ji nechci budit na přebalování častěji, když konečně spí).
takže mám vlastně 2 dotazy: jak zabránit vzniku těch opruzenin? a co dělat, aby vlňáčky neprotékaly? díky za všechny tipy a názory

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • i pokud jsou vlnáčky naimpregnované lanolinem, tak vydrží jen částečně. nemám teda osobní zkušenost, ale jestli to není obdobné jako u fleecových, že pokud je na některé msíto vyvíjen stálý tlak, tak to prostě nevydrží - např.když by v tom dítě sedělo, tak se to promáčí rychleji, než když bude stát a běhat.
    co se týče toho, co dělat? nemůže dráždit třeba prášek? na kolik °C pereš? máchání je dostatečné? žehlíš čtvercovky? nám Dr doporučovala, když se malej hodně oproduil, znovu začít čtvercovky žehlit, protože to pozabíjí ty bakterie kvasinek, které způsobují to opruzení. Natírej místa černým čajem, hodně větrat.
    s PUL kahlotkama mám dobré zkušenosti,ale jakmile se opruzení objeví, tak než se vyléčí úplně, tak je to pořád náchylnější než zdravá kůže.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 132 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist