Lazaně
Holky, koupila jsem si lasaně, ale nevím,jak je správně a chutně udělat. Mám tedy ty nudlové pláty, kuřecí maso, protlak a pár dalších . Jen nevím, jak to uvařit. Na netu jsou recepty, ale příliš surovinově náročné. Nemám žampiony ani špenát... Vždy jsem našla nějaké suroviny, které tam vypadají důležitě a já je prostě nemám a na nákup kvůli tomu fakt jet nechci.
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
9.5.2013 10:11
Tak já je dělám takhle:
půl kila mleté maso
pepř,sůl
rajčatový protlak nebo loupaná rajčata
stroužek česneku
Na pánvičce udělat.
Dále bešamel:
kousek másla nechám rozpustit,zapráším moukou a zředím mlékem rozšlehá se metličkou a osolí.
Nudle předvářím a jednotlivé vrsty plním,posypu sýrem a zaliji bešamelem ) -
9.5.2013 11:53
To, co ti napsaly holky, je asi rychlé, ale nejsou to pravé lasagne. Pokud budeš mít někdy čas a chuť a pokud chceš zažít opravdovou chuť italských lasagní tak, jak mají být, doporučuji tento recept (v angličtině): http://www.truetasteofitaly.com/. Skutečné lasagne vyžadují čas, víno, olivový olej a hlavně mrkev...jinak se nejedná o boloňskou omáčku, ale masovou směs. A bešamel zase vyžaduje pravé máslo, mouku a muškátový oříšek...nic víc ani míň, jinak to není bešamel, ale jakási zavářka. Takže pokud chceš udělat zapečené těstoviny a la lasagne, recepty holek jsou ok, ale neříkejme tomu prosím lasagne, protože to lasagne nejsou
-
9.5.2013 12:46
My milujeme tyhle:
http://www.recepty.cz/recept/tradicni-italske-lasagne-3067
Asi to nejsou úplně echt italský lasagne, ale nám chutnají. Místo chedaru používám obyč eidam a víno pokud nemám zrovna načatou flašku, tak kvůli tomu nový neotvírám.