Losos
Ahoj kuchtilky, gurmánky. Chtela bych se zeptat, jaky mate nazor na lososa? Je to dobre maso? Jakemu masu je chutove podobne (kapr, pangas, ...)? Kdyz lososa delate, dela se pouze na prirodni zpusob nebo se da taky obalit?
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
20.12.2011 20:01
Výborný losos je na páře, nebo jen tak osuším, osolím a opeču na olivovém oleji na pánvi. Jednou jsem zkusila před opékáním obalit v hladké mouce, ale to není ono. Nevypadá to pak ani hezky.
Losos se nesmí dělat na pánvi dlouho, aby se nevysušil.
Jíme s bramborem a po vzoru severských států udělám jogurtovou studenou omáčku s koprem. Moc mňam mňam. Jíme už několik let ke Štědrovečerní večeři. -
23.10.2020 20:57
Naprosto souhlasím. Losos je bezkonkurenčně nejlepší. Ono celkově mořské ryby jsou na chuť výborné. To je ten důvod, proč mi vadí, že tu nemáme moře. Sladkovodní ryby jsou také dobré, ale na lososa nemají . Ze sladkovodních ryb mám nejraději pstruha. Dělám ho na přírodno s bylinkami. Manžel chodí na ryby, takže máme zásobu pstruhů i kaprů. Letos si koupil nové krmení z https://www.sportcarp.cz/krmeni-a-nastrahy/ a vychvaloval si, jak rybám chutná . Já jdu občas s ním, ale mě to zas tak moc nebaví .
-
29.9.2022 14:29
Na lososa mám v poslední době také velkou chuť. Jenom teda musím přemýšlet docela nad tím, kde mám ušetřit peníze abych si ho mohla dopřát. Ono to totiž není vůbec jednoduché si něco tak drahého kupovat. Jsem zvyklá si prostě dopřát jednou za dva dny maso, ale né kadý den. A ještě k tomu až 40 kč za 100g? Pff.