Má právo majitel mě vyhodit z bytu ?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #194835 1.2.2015 21:50

Děvčata prosím o radu,třeba některá budete vědět...S přítelem žijeme od září v bytě pronájem činí 11.000 kč,ze začátku jsme platily vcas ale od listopadu přítel.dostávál vyplatu jinak a nevyhovovalo nám platit nájem dopředu 25 vždy v měsíci...tk jsme se v listopadu a prosinci s nájmem opozdily a platily vše až 10. Majitel po dohodě řekl že když vypovím dohodou smlouvu která je psana na mě a přepisi smlouvu na přítele dovoli nám platit nájem 10. V měsíci...V Lednu jsme 10 zaplatily nájem,odevzdali moji výpověď podepsanou ale majitel.mi ani jeden papír neodepsal a novou smlouvu nám do ted nedal,a včera oznámil zé pokud zítra nedoneseme 11.000 vystehuje nás okamžitě...Přitom dle dohody máme platit 10.nájem a nedlužíme mu ani kč Ale když nemáme smlouvu novou jak se branit,pouzit tu starou +dohodu o přepisu na přítele??...Jsem 10 dní do porodu a nevim co dělát jk se bránit...:-/ ke všemu prej když nás výhodí nevrátí nám kauci protože v bytě nezůstaneme 2 roky a porušuji smlouvu tim ze čekám miminko...sem.zoufalá :-/

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No,vzhledem k tomu,ze jste porušili smlouvu,tak je to těžké.měli stě se dopředu dohodnout,ne az po tom,co stě několikrát zaplatili pozde . Určité existuje nějaká ochrana nájemníků,ale pokud je porušena z vaší strany smlouva,je to pak složitější.zkusila bych se s nim znovu slušné domluvit.

  • co je to výpověď dohodou? to neexistuje. buď je výpověď (podepisujes jen ty), nebo dohoda, ve které se oba dohodnete na ukončení smlouvy - podepisujes ty i majitel. moc ráda bych pro tebe měla dobré zprávy, ale pokud jsi skutečně dala výpověď, ke konci výpovědní doby smlouva skončí, tj. nebudete již mít legální důvod byt užívat. v takovém případě bych mu nicméně vyhrožovala tím,že vám dal slib uzavřít novou smlouvu, tj. de facto jste uzavřeli smlouvu ústní, že nyní on neplní své povinnosti v rozporu s dobrými mravy a že budete po něm požadovat náhradu škody, kterou vám tím způsobí.
    pokud jsi podepsala smlouvu, kterou on nepodepsal, nic se neděje. mohl by vám ale chtít dát výpověď, proto, že nedodržujete platební termín, považoval-li by to za hrubé porušení povinností nájemce. výpovědní doba je 3 měsíce a vy se případně můžete bránit soudně (do konce soudního řízení můžete v bytě bydlet). to, že jsi porodila dítě nemůže rozhodně brát jako porušení smlouvy!

  • Ahoj,a tu dohodu o přepisu mate podepsanou od majitele? Pokud ne a ty jsi podepsala výpověď,pak se obávám,ze nemáte v ruce nic. Pokud majitel bude trvat na vystěhování,pak nemáte jinou možnost. Myslim,ze soud by vam nepomohl. Vzdyt jsi sama podepsala výpověď..

  • Jeste me napadlo,obávám se,ze na vas majitel usil boudu schválně. Ono totiž pri smlouvě na dobu neurčitou se strašně spatne vyhazují lidi s nezletilým dítětem. A to i kdyz neplatí. Takze se vas nejspis chtěl zbavit "včas". Je mi to lito.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 131 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist