Mamce vadí, že se jí nesvěřuji

Otázku položila: Anonymní uživatelka #348199 25.1.2016 18:18

Ahoj holky,
potřebovala bych poradit. Je mi 16 a mám špatný vztah s mamkou. Problém je v tom, že se ji nerada svěřuju. Dříve jsem se ji svěřoval skoro se vším, první pusa a celkově věci okolo kluků, ale poslední dobou to při každé naší hádce použije proti mně a to mi vadí. Říkám jí to s tím, že ji věřím a to, že mi pokaždé vše vyčte je od ní hrozná podpásovka. Z toho důvodu jsem se ji přestala svěřovat. Neříkám ji jestli jdu ven s klukem nebo jdu s kamarády, co jsme dělali atd. maximálně ji řeknu jak jsem se měla ve škole a tím to končí. Nee, že bych ji to říct nechtěla, ale neříkám ji to z toho důvodu, že prostě nemám náladu poslouchat jak mi říká co dělám špatně a jak mi vše vyčítá. Naše nedávná hádka byla o pěnězích. Jelikož mám problem svěřovat se mamce, všechno říkám taťkovi, ale zpátky k těm penězům. Je to asi týden co jsme se opět pohádali a mamka mi řekla, že mi je dobrá jen když chci peníze. Ale to není pravda, mám ráda a mrzí mě, že to vnímá tak jak to vnímá. Samozřejmě, že za rodiči chodím a prosím je o peníze ale čím jsem starší, tím víc si uvědomuju, kolik do mě investují a je mi to hrozně hloupé. Rozhodla jsem se, že si najdu brigádu, abych měla aspoň nějaké vlastní příjmy a rodiče tolik nezatěžovala. O brigádě jsem řekla jen taťkovi a jelikož nás mamka slyšela, přišla a zeptala se, co mám za brigádu. Samozřejmě jsem ji řekla, že žádnou, protože jsem prostě neměla náladu na to, poslouchat jak mi vyčítá, že jsem hloupá a nezodpovědná. Rozbrečela se a odešla pryč se slovy, že už ji teda nemusím říkat vůbec nic. Ale jak se jí můžu svěřit, když toho pokaždé zneužije?

  • 25.01.2016 19:45:15 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 25.01.2016 19:45:15 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • To od tvé mamky není moc fér :(
    Zkusila bych si s ní promluvit v době, kdy se nebudete hádat a bude na to příhodná atmosféra, takže až bude mít mamka dobrou náladu. Začala bych tím, že bych jí řekla, jak moc ráda ji máš a jak moc pro tebe ona a táta znamená. Dál bych jí řekla něco ve stylu, že jsi ráda, když se jí můžeš svěřit, ale že tě mrzí, když to pak v hádce otočí proti tobě. Dál bych jí řekla, že si uvědomuješ, že je stojíš plno peněz, ale že jsi ve škole a prostě nemáš možnost si peníze vydělat. A že ji vážíš toho, co pro tebe všechno dělají. Rozhovor by měl začínat něčím pozitivním, pak by mělo přijít na řadu to negativnější a skončit to zase kladně. :) To, že jsi v 16ti úplně finančně závislá na rodičích, není rozhodně žádná ostuda a má to ta 99% lidí ve tvém věku. Mně je 22 a jsem pořád 100% závislá na rodičích, protože studuju a bohužel je to tak časově náročné, že bych brigádu nezvládala. Držím ti palce, ať se to mezi tebou a mámou urovná.

  • Mám pocit, že máš víc rozumu než maminka. Je to hrozná škoda, že takhle reaguje. Hlavně pro ni. Takhle nabourat důvěru mezi vámi. Napsala jsi to mi hezky a takhle bych jí to v nějaké vhodné chvilce řekla. Pokud to k ničemu nepovede, tak bych se i o tomto svěřila tátovi a s věcmi, na které mamka reaguje nevhodně, bych se obracela na tátu.

  • A keby si jej to takto povedala, že sa ti potom neľúbi, že to použije proti tebe a pripadaš si ako na polícii? V kľude to prebrať? Nieje nič nad rozhovor, môže ti aj ona povedať, prečo to takto vždy urobí a ty môžeš reagovať, že ti to ubližuje. Bude nad tým rozmýšľať je predsa tvoja mama. Ja volim rozhovor o všetkom, čo ťa trápi.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 399 otázek, kterým se dostalo 272 102 odpovědí a 410 123 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist