Marcipán
Ahoj
Nemáte nějaká recept na marcipán? Chtěla bych příteli k narozeninám upéct dort a ten tím marcipánem polít/zakrýt. Nebo nevíte, zda se třeba nedá něco takového koupit, že se to třeba jen nahřeje a pak se tím dort polije? Hlavně, aby to připomínalo chuť marcipánu, přátel ho má moc rád.
Děkuji za odpovědi!
El.
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
22.5.2012 20:27
potahovací dortová hmota mandlová příchut
zde smartflex velvet: http://www.dortisimo.cz/eshop/20-smartflex-velvet-mandle-
pak je ještě formix, ale tu teď koukám nemají skladem. aby chutnal jak marcipán, pak volit mandlovou příchuť http://www.dortisimo.cz/eshop/5-potahovaci-hmota-formix
já mám ten smartflex velvet a výborně se s tím pracuje. my tady máme i prodejnu cukrářských a dortových forem, kde vysvětlí jak se s tím pracuje a tak kdybys neměla nic takového v okolí, tak napiš do zpráv, mužu ti říct co a jak -
22.5.2012 21:23
Tento marcipán dělám já:
150g sušeného mléka
270 g moučkového cukru
30g ztuženého tuku
50g tekutého medu
1lžička rumu
několik kapek mandlového aroma
2-3 lžíce vody
Ale marcipán je potahovací hmota. Pokud chceš vyloženě polevu, abys dort polila, tak na to není vhodný marcipán (ani jiná potahovací hmota), ale na to bych volila spíše fondánovou polevu. To je taková nejznámější - to je taková ta, co se dává na punčový dort, na věnečky, apod. Dá se normálně koupit, já ji kupuju v makru. -
23.5.2012 8:44
my marcipán na dorty děláme:
150g sušeného mléka
150g mouč. cukru
1 lžíci tekutého medu
2 kapičky mandlového aroma
a vody tolik, aby se ti vytvořila měkká hmota
Normálně mandlovku zaděláváme v mixéru. Protože prodělat to je docela pracné. V mixéru je to raz dva. Vše dáme do něj a pak jen postupně přiléváme vodu, než se to spojí. A je to raz dva. Určitě je marcipán super. Dva roky s mamkou děláme dorty na zakázku a pořád jsem se marcipánu nepřejedla.
Jinak kupovaný ti určitě nedoporučuju. To je hnus velebnosti