Martinská husa
Holky, jak se peče Martinská husa??? Manžel včera přinesl husu 2,8 kg, přes noc jsem ji nechala rozmrazit a teď hledám recepty na netu, ale neím nevím... Na netu píšou, že se jen podleje vodou - to chápu, husa je tučná, ale to se pod ni nedává ani cibule???
A pak koření - na netu jen sůl, majoránka, kmín..přijde mit o málo, takové nic moc...
Pak se dovnitř dává jablko - celé, nebo vykrájené?
Jsem z toho jelen!!! Nikdy jsem husu nepekla, vlastně ani kačenu nikdy vcelku a teď ji chci manželovi udělat moc dobrou. Jak dlouho se to asi peče, aby maso bylo měkké?
Všem dopředu moc DĚKUJU!!!!
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
10.11.2012 11:54
Já husu ani kachnu vcelku nikdy nepekla, vždy rozporcovanou nebo jen koupená stehna. Peču kolem 2 hodin, mám dva způsoby, jak ji připravit: buď přidávám jen sůl, kmín a podleji vodou...sice to takhle zní chudě, ale věř, že to stačí Den před pečením nasolím a okmínuji, přes noc nechám v lednici. A ta druhá varianta je s jablky a cibulí. Jablka nakrájet, vyndat jádřince. Cibulku orestovat dotmava, přidat jablíčka, osolenou a pokmínovanou husu, podlít vývarem, zakryté péct asi 1,5 hodiny, průběžně podlévat. Teď jsem ještě někde viděla, že můžeš přidat i klidně bílé víno. Potom husu vyndat, jestli je třeba tak zahustit vzniklou omáčku (můžeš přecedit přes sítko, jestli chceš), no a pak společně ještě nezakrytou péct pro barvu tak 30 min.