Měsíční výdaje

Otázku položila: Vendy299 4.1.2015 17:56

Ahoj. Chtela bych se zeptat. Plánujeme s pritelem společnou domácnost.. Tak me zajímá jen tak orientačně kolik měsíčně utratíte za jídlo, nějaké to oblečeni a potřeby pro dite. Dekuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Elfen4.1.2015 19:31

    Tak mně na tyhle věci zbydou 3000, ale živím jen sebe a synáčka. Každopádně to neutratím všechno, věci pro dítě nakupuju ve velkém nárazově když jsou v akci.

  • Tak my dva, jedno dítě na plínach a UM a pes a celkem asi 9000,- bez oblečení. A to šetříme a škrtíme opasky jak blbí..oblečení pro prcka vychází v průměru na 300 ,- - 500,- kč měsíčně, kupuju velikosti do zásoby a my si oblečení pro sebe kupujeme nárazově.

  • Já když zaplatím nájem a přítelovo půjčku, tak máme na měsíc cca 2000,- :( a takhle žijem už 5 let .. :(

  • Když jsem byla s přtelem zbývalo nám cca 7000kč

  • Ahoj tak my z jednoho platu poplatime hypotéku 5000 elektřinu 1000 plyn 2000 vodu 1000 fond baráku1500 to jde od přítele já se staram o jídlo nákupy a benzín za jídlo dam 3 000 -3 500 , 2000 náklady na drogerii plyny atd. Benzin taky 2000 no a pak klasika internet a mobil

  • Já si myslím, že každý má jiné nároky na život, hypotéku, různé náklady. To se prostě nedá takhle říct, kolik asi utratíte vy.
    Já se přiznám, že to radši nepočítám. Ušetříme dost, žít z čeho máme taky, nemusím se nějak omezovat. Ale taky si nekupuji pořád nové oblečení, na dovču jedeme jednou za rok (ted jsme třeba byli po 3 letech), semtam nárazové výdaje (když odejde nějaký spotřebič atd.) Manželova výplata jde celá na spoření a poplatky (nebudu psát kolik má), hypotéku nemáme. Moje RD 7500,- máme na živobytí a ještě většinou zbývá. Jsme tři, ted čekáme další dítě. Myslím, že je to na každém jak dokáže hospodařit s penězi.

  • jsem sama se synem, mám výplatu+alimenty a po odečtení výdajů na bydlení, zaplacení školky, mého dojíždění do zaměstnání a záloh na energie mi zůstává 5 tisíc na jídlo, drogerii, léky, vše potřebné pro mě a syna. Ještě z toho musím něco ušetřit a mít rezervu pro případy nějakých oprav auta, nákupy brýlí synovi atd. Sama si minimálně kupuji oblečení a boty, pro syna většinou kupuji oblečení od jiných maminek, málo co má nové (to pouze obuv). Na dovolené nejezdíme, občas na nějaký jednodenní výlet, co nás moc nestojí). Nemáme se až tak špatně, žijeme si tak jak nám to rozpočet dovolí, nemám půjčky ani dluhy, ale ani nic moc našetřeno, protože jsem kompletně vybavovala byt. Jen dvouměsíční neschopenka byla náročná, to jsem si musela nějaké peníze vypůjčit, než mi přišly z pojistky, ale to jsem zase hned vracela.

  • Bydlíme s přítelem sami ve velkém (avšak velmi starém) rodinném domě, který přítel zdědil po svém otci vloni v létě. Až přes zimu jsme ale zjistili, na kolik můžou přijít energie v tak velkém obytném prostoru a že to skutečně není žádná sranda. Spočítali jsme si tedy pomocí kalkulačky https://mastertherm.cz/tepelne-cerpadlo/uspory/ , že nejlepší variantou pro nás bude pořízení tepelného čerpadla.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 131 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist