Nadýchané křupavé langoše
Dělám ráda langoše a snažím se tak, aby byly jako z pouti, kde je manžel přímo miluje!!! Na tu pouť už snad nechodí kvůli dětem a jejich zábavě, ale kvůli skvělým langošům!!! A jsou fakt luxusní!!! nechala sjem si říct jejich způsob přípravy, ale pořád to není "ono". dneska sjem udělala těsto a nechala 30 minut odpočinout v lednici, pak klasika placky a smažit. Ale nebyly vůbec křupavé a nadýchané, spíše takové žvejky...
Chuťově byly super, ale ...
Když jsme je kdysi začaly dělat s maminkou, tak jsme udělaly těsto a hned smažily a byly výborné, ale mi se to tak nedaří... I když smažím hned, i když nechám odpočinout. Mám třeba nechat placky trochu nakynout před smažením??? Už fakt nevím... Chci ty výborné křupavé nadýchané dobroty!!!!!
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
15.2.2013 17:19
Je to kynuté těsto, takže určitě ne do lednice, ale nechat vykynout. Já udělám těsto, nechám ho v teple vykynout, pak rozdělím na jednotlivé díly, ze kterých vytvořím požadovaný tvar a smažím ve friťáku. A mám ozkoušeno nechat placky trochu silnější, aby byly langoše ve finále takové vláčnější.