Nakládaný hermelín
ahoj holky, chtěla bych vyzkoušet nakládaný hermelín, nemáte nějaký dobrý ověřený recept?
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
17.10.2012 22:25
Ahoj,pokud is dobre pamatuji,tak my sme vzdy dovnitr Daly utreny cesmek s palivou paprikou a do male sklenive poklafaly vrstvu krajene cibule,pak hermelin,opet cibule a tak pokracovat. Hodily ksme do sklenice vzdy 2cerstve chilly papriky BA chut a zalily to vse olejem. A v teple to bylo hotove do 3 dnu a byly moc dobre. Jen is nejsem jists jestli jsme davali I par bobkovych listu.
-
17.10.2012 22:31
Ahoj, ja ho delam tak, ze hermeliny rozkrojim podelne (kdyz jsou hodne velke tak i pricne). do kazdeho dam utreny cesnek, bobkovy list, par kulicek pepre, cerneho koreni a muzes i chilli papricku na drobno. zavru je a skladam do velke sklenice, prokladam ho cibuli na prouzky, cesnekem nakrajenym na platky, jeste trochu papriky. pak vse zaleju olejem a necham tak 3-4 dny ulezet. prubezne ho kontroluji a lehce sem tam slenici zatresu, abych dostala ven bublinky. snad ti bude chutnat
-
24.11.2012 16:46
za sebe přidávám recept, který dělám, také jsem se nechala inspirovat na Internetu a můžu vřele doporučit
400 g Hermelínů, nejlépe Sedlčanský, 6 ks sušených rajčat, + olej ze sušených rajčat, 4 stroužky česneku, 10 ks zelených oliv, hrstka bazalky, hrstka petželky, 1 cibule, olivový olej, slunečnicový olej, jarní cibulka, bobkový listSušená rajčata, česnek, olivy, polovinu bazalky, polovinu petrželky, půlku cibule a trochu olivového oleje vložíme do mísy a rozmixujeme.
Sýry podélně rozřízneme a směsí důkladně potřeme. Hermelíny vložíme do sklenice.
Jednu čtvrtinu sklenice s Hermelíny naplníme olivovým olejem, další dvě čtvrtiny zalijeme slunečnicovým olejem a zbytek dolijeme olejem ze sušených rajčat.
Nakrájíme druhou půlku cibule a jarní cibulku a spolu s bobkovým listem, zbylou bazalkou a petželkou přidáme do sklenice s Hermelíny.
Necháme uležet 4 - 5 dní při pokojové teplotě. -
17.12.2012 17:52
Opět jsem vyzkoušela další recept se sedlčanem, mooooc dobrý.
Jó, a kdybyste chtěly vědět výživovou hodnotu sedlčanského hermelínu, tak tu naleznet zde:
http://www.chemievjidle.cz/syr-s-plisni/sedlcansky-hermelin popřípadě zde:
http://www.kaloricketabulky.cz/pepa-na-gril--sedlcansky-hermelin-na-gril/
Když si ho dáte se zeleninkou, tak je to v pořádku -
23.5.2018 4:31
Když už, tak hermelín jedině grilovaný, miluju když si ho podle http://www.grilykrby.cz/recepty-na-grilovani/syry-na-grilu/hermelin-grilovany-v-listovem-teste/ obalím v listovém těstě a pomalu griluji, ta chuť je prostě božská !