Necitlivé chování partnera

Otázku položila: Bývalá uživatelka #149440 9.2.2015 15:20

Ahoj, po ročním vztahu, kdy téměř celou dobu vše klapalo perfektně, se mě přítel párkrát necitlivě dotknul. Poprvé to byla spíše nepochopitelná maličkost, teď mě však začal obviňovat z toho, že když si večer chci nalít sklenku vína, jsem alkoholička. Podotýkám, že si dával také, ale tvrdí, že já prý piji i za jeho zády - nevím, jak na to přišel, ale tvrdí mi, že on si je tím jistý. Kromě toho mi začal vyčítat další věci, o kterých dřív nemluvil - nechci se s ním bavit o společném bydlení (také není pravda, jen jsem k tomuto kroku ještě nedozrála), nedostal klíče od mého bytu, ale já od jeho domu ano (to je sice pravda, ale jen proto, že ke mně domů vůbec nechce chodit, chce být pořád jen v jeho domě). Jsem z toho dost zmatená, před tím to byl úžasný člověk, strašně pozorný a ohleduplný, nevím, co se stalo - vyvrací mi moji domněnku, že má starosti a je přepracovaný a proto se tak chová, nic jiného než já za tím prý není. Poradťe mi prosím, pokud máte podobné zkušenosti. Cítím se dost raněná, je to čerstvá záležitost, ale do rozchodu s ním se zatím nehrnu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No, jste spolu teprve rok, je možné, že začíná odkrývat svou pravou tvář...co se týká alkoholu, nemá v rodině nějakého alkoholika nebo špatnou zkušenost s expřítelkyní?
    Mám zkušenost s tím, že si partner domýšlel věci, které nebyly pravda a vyvrcholilo to až v žárlivé scény, takže jsem to nakonec musela opravdu vyřešit rozchodem...bez důvěry to zkrátka fungovat nemůže. Nezkoušela sis s ním o tom promluvit?

  • To mi připomnělo jednu exkámošku, která měla podobně naladěného přítele. Zezačátku ji snesl i modré z nebe, staral se o ni jako o princeznu, prostě pohádka a najednou ji chtěl mít pořád pod kontrolou, od všeho chtěl mít klíče, heslo, chtěl poznat všechny její kámoše, kamarádky, stýkat se s nimi, poučoval ji a říkal, co je správné a co dělá pořád špatně a že se takhle a takhle chovat nemá a má se zachovat takhle a takhle. Ale tento případ byl a je dost těžký, byl to sociopat.
    Nevím, jak na to, ale jediné, co toto chování tak asi způsobuje je menší partnerovo sebevědomí, následná žárlivost a neustálé peskování. A řekla jsi mu totéž, co sem píšeš ohledně toho bydlení třeba? On sám má určitě taky své návyky, které se ti líbit nemusí, ale nemáš potřebu se k nim nějak vehementně vyjadřovat.
    Má exkamarádka teda s tímhle dopadla dost bídně, následně se začala stupňovat agrese a musela rychle se vystěhovat a odjet i do zahraničí, protože byl schopný jet i 150km do jejího města a dělat scénky. Mě jako její kámošce taky nedal pokoj a ještě mě občas pokouší kontaktovat (po 2 letech), abych mu pověděla, co ta exkámoška asi tak dělá a jak se má. Můžu mu milionkrát psát a říkat, že se s ní už nebavím, stejně ho to neodradí. Když mu už psal i můj kamarád, že by se měl léčit, tak mu odvětil, že je úplně v pořádku. Na všechny argumenty má své protiargumenty. A nevím, jestli s tvým přítelem je lepší komunikace, ale pokud okolo prská síru a ohně kvůli prkotinám, tak bych od něj odešla.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 131 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist