Nízkosacharidová dieta

Otázku položila: Bývalá uživatelka #196576 6.3.2022 23:19

Jaký máte názor na nízkosacharidové diety, fungují ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • LCjsem vyzkoušela, respektive jsem se nejdřív dostala k balíčkům ketodiety, kterou jsem chtěla nastartovat. Už během prvního týdne mi přišlo, že je to jen chemický šmuk a začala si zjišťovat, co dál. Narazila jsem na LC, něco málo si o ní zjistila a přešla z keta na tento druh stravování. A sedne mi víc. Sama to považuji spíš za životní styl než za "dietu". Jednoduše mi chutná, zasytí a cítím se dobře. Vím, že se s tím roztrhl pytel, ale o LC zrovna zde kdysi dávno jedna uživatelka psala. Sice jsem si něco o tom přečetla, ale říkala jsem si tehdy (to mohlo být tak10let zpátky),;že se mi to nezdá...samy tuk, maso. Omezit se v něčem, to přece není dobré a je to nesmysl vynechavat sacharidy. A ejhle,je to trochu jinak, má to svá pravidla a doporučení. Zároveň stačí zapojit i hlavu. Zaleží spíš na tom, co od toho kdo čeká, kvůli čemu chce LC držet. Sama jsem se k ní jednoduše dostávala postupne a přišla na to, že mi vyhovuje. V rodině máme nějaké zdravotni rizika a v podstatě každý lékař mi nepřímo doporučil stravu na této bázi. Důležité je, si o tom opravdu zjistit dost informací, jsou skupinky na fb, recepty.

  • Ano, manžel držel 3 měsíce tzv. Sacharidové vlny a zhubnul ze 100kg na 60kg, za mě tedy to muselo být pro tělo šok. Nicméně na svatbě byl neskutečný fešák:-D pak přestal a za rok už měl 80kg, nyní 3 roky od svatby má opět 100kg.

  • Když se člověk podívá na internet, najde tam mnohé https://www.ketomix.cz/magazin/keto-recepty/ keto recepty, které ve výsledku nejsou tak složité na přípravu jak by si někteří z nás mohli myslet. Jen se musíte kousnout a přiznat si, tedy respektive si odepřít třeba nějaké brambůrky po večerech a tak podobně.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 417 otázek, kterým se dostalo 272 160 odpovědí a 410 149 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist