Normální dávka jídla za den
Ahoj, chtěla bych se zeptat těch z vás, které máte normální zdravou váhu (BMI v normě) jaká je vaše normální porce jídla za den. Třeba mi napište příklad vašeho obvyklého jídelníčku. Moc mi to pomůže, děkuju vám.
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
17.1.2014 21:05
Momentalne kojim, takze si muzu doprat vic, ale BMI jsem mivala vzdy v norme. Jim docela dost, rekla bych...hodne sladkeho, ale nejim maso a smazim vyjimecne. Takze dam si k snidani nejake cerealie s jogurtem, treba 60-70g, ovoce, sladky kafe a vetsinou jeste nejakou sladkost. Pak obed, spoustu zeleniny, lustenina, sojove maso, ryba, tofu + trocha prilohy (prilohy moc nejim, co si dam jsou treba ryzove nudle, pohanku...jinak ryze, brambory, celozrnne testoviny ale ne moc). Odpoledne si vzdy dam neco sladkeho - domaci buchty, sladke kafe, ovoce, cokoladu.. A k veceri nejake celozrnne pecivo, syr, vejce, zelenina...
-
17.1.2014 21:21
ráno ráda sladké (buchta, kaše, musli v mlíku) - svačina ovoce - oběd klasika celkem pojím - svačina jak co kdy buď sladké, nebo ovoce, jogurt /prý je nej jogurt na svačinu/ - večeře tak v 6 i dříve, a to mám chleba s něčím zpravidla, hodně sýry, vajíčka, v létě dělávám i saláty na večeři s tousty, ... celkově jsem na sladké, a dost hřeším, ale zas někdy dám něco dietnějšího abych to vyrovnala... mám tak 58-60 kg, dle četnosti návštěv, cukráren a svátky se taky projeví jím hodně ovoce, se zeleninou to je horší, ta je spíše na oběd v nějaké formě... jím ryby ne ostatní maso, takže vím, že jak jsem přestala jíst maso, můžu sníst trochu více, je mi 30 let. Snažím se jíst zdravě celkově, ono to vegetariánské jídlo je i dietnější (párky, paštiky, je tam minimum tuku). Ještě je docela dobré si vařit doma, jak jsem chodila do jídelen, do restaurací na menu na obědy, je to dost nadstavované, zahuštěné... já vařím "lehčeji" co není třeba nezahušťuju, a do buchet, které miluju dávám tmavou mouku, teď jsem vyzkoušela karob místo kakaa, je taky dietnější a zdravější, tak není to špatné, a když mlsám sladké, snažím se kupovat kvalitní, být tebou ani tak nedržím dietu, ale spíš jíst tak jak vydržíš celý život, ... ještě já třeba když někdy jím hodně, další den se zase omezím, abych nepřibírala a tím se snažím udržet, já totiž když vidím něco dobrého, tak to jím Jinak obecně - celozrné pečivo, jinak hřešit spíše ráno než večer, mi teda pomáhá večer nejíst, co sním večer se mi ukládá... koukat na takové ty pořady, kde se řeší jídlo Peklo na talíři, A Dost - tam někdy ukazujou takové ty dietní nedietní potraviny, někdy hledím, kolik co obsahuje cukru, že jogurtový salát je tučnější než majonézový salát, prostě jak nás klamou obalem, ...
-
17.1.2014 23:51
každé tělo je jiné a není dobré se porovnávat s ostatníma. zkoušej co tvému tělu vyhovuje. například zkus na měsíc vynechat maso a pozoruj změny, pak ho zase zařaď, pak zase vynechej třeba mléčné produkty, pak třeba lepek atd atd a přijdeš na to, co ti nejvíce svědčí a také si tělo potom samo upraví dávky tak, jak potřebuje. já jsem zjistila, že mi nejvíce sedí vitariánství a co se množství týče, řídím se čistě tělem. jím když si ono řekne, ne když odbije dvanáct. to je podle mě největší kravina, hlídat si hodiny a intervaly a já nevím co. poslouchat tělo.... je chytřejší než my všichni dohromady. někdy jím celý den a nepřestanu, někdy nejím tři dny. prostě poslouchat tělo. ono ví co dělá a proč to dělá.
-
18.1.2014 4:09
Ahoj,tak k snídani si dam pečivo,cca dva krajícky chleba,nebo jednu housku,šunku a zeleninu;ke svačine dva kousky strudlu,nebo koláče,nebo tak neco,snažím se si takové veci delat uplne bez cukru;k obědu normální jidlo,,treba kuře s bramborem a zeleninou;ke svačine jogurt s ovocem a k veceri treba těstoviny s masem,cokoli,neřeším to. Základ je jíst každé 2-3 hodiny malé porce! Treba hlavní jídla jím o dost menší porce nez ostatní,co tak sleduju.