Očkování proti rakovině děložního čípku

Otázku položila: Bývalá uživatelka #27440 9.10.2013 20:30

Ahoj holky, vím, že se tu už probíralo různý očkování, ale docela by mě zajímal váš názor na očkování proti rakovině děložního čípku? Byla jsem u gynekologa a ten mi to téměř nutil, i jsem musela něco podepisovat, že jsem si všechno důkladně pročetla a že s tím souhlasím a že to odmítám. Pak mi nabalil ještě celej balíček letáků, ať se na to doma podívám.

Přijde mi to zbytečné, na preventivní vyšetření chodím a snad by se nějaké změny ukázaly? Navíc už nejsem panna, takže tím spíš mi to přijde zbytečné

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • mám podobné dilema u dcery. já moc zastáncem očkování nejsem, ale dětská Dr nám ho nutí celkem fest :( a to jako něco, co určitě mít musí.
    jsou názory že je to i s očkováním obdobné jako tahat z pytlíku kuličkua vytáhneš si černou nebo bíllou. navíc to očkování není zase tak staré, aby se dostatečně prokázaly jeho kladné účinky.

  • petulinkaa139.10.2013 21:39

    bodejd by te nenutil kdyz z toho on ma,zalezi na tobe jestli mu doprejes a sobe nechas dat do tela sr...! 8-o

  • Očkování má smysl pouze před zahájením pohlavniho styku,tudiž pokud jsi panna. Většinou je to kolem 13roku. Pokud uz provozuješ sex, očkování je zbytečné. Nechápu,že ti to vůbec cpe, akorát potřebuje mit kšeft a vytahnout z tebe nemalé peníze.

  • Já se teda nechala očkovat ve svých 16 letech, vlastně před zahájením pohlavního styku. Já jsem třeba ráda, že jsem do toho šla a mít teď dceru, určitě bych ji taky nechala naočkovat. Jedna strana jsou ty peníze, není to žádná levná záležitost, ale berte to tak, že tam je alespon nějaké to procento ochrany a to si mylsím, že za ty peníze stojí, než potom toho litovat. Souhlasím s tím, že je blbost, aby ti to doktor cpal, když už si pohlavní styk měla, to je naprostá hloupost :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 132 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist