Od kdy dát dítě do postele?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #26263 4.11.2014 21:53

Ahoj holky, od kdy jste vašemu dítku zrušily postýlku a dali mu "normální" postel a jakou velikost postele jste řešily? Koukala jsem, že většinou ty dětské postele jsou o velikosti 70x140, není to ouzké? Mě by tato velikost vyhovovala do ložnice, ale nechci, aby to bylo třeba malé. Zatím nechci kupovat klasiku 90x200, jelikož do budoucna budeme řešit pokojíček a tam bude muset být speciálně vytvořená postel truhlářem, tak chci pořídit prozatím postel do ložnice. Malému jsou 2 roky...
Díky za rady :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Borlova4.11.2014 22:50

    Ahojky no my kupovali postýlku 70x140cm, s tím že je to postýlka do 6 let. Dají se sundat šprušle a je z toho právě klasická postýlka. Takže počítej, že jestli koupíš 70x140cm, tak to stačí dítku asi do těch 6let ;-) Dáňovi budou v lednu 3 roky a stále teda spí za mřížemi :-D Bojím se je dát pryč, protože by asi nechtěl jen tak spát a slejzal by :-(

  • u nás šly děti do velký postele vždycky před porodem dalšího miminka:-D první syn šel rovnou do velký postele v 22 měsících, druhej skoro ve 3 letech a dcerka v 17 měsících (ta šla až vyloženě po porodu) a všichni to zvládli bez probémů. já potřebuju na spaní velkej prostor a moje děti taky vždycky využijí celou postel jak se na ní v noci vrtí ale když je dítko zvyklý na postýlku a malá se vám do ložnice hodí, určitě v dětský posteli vydrží než se bude stěhovat do pokojíčku;-)

  • Ahoj, my máme postylku z Ikea, kde je sundavací bočnice a jde z toho udělat postel, rozměry 120x60. Bočnici jsme sundali chvilku před druhými narozeninami, měla jsem chvilku strach, at mi nepadá, dost sebou totiž v noci házel, ale v momentě, kdy jsme bočnici dali pryč se přestal i tak převalovat a spinká hezky. Museli jsme dát ale bočnici pryč, syn je trošku akrobat a z toho, jak ty šprušle přelízal mě jímala hruza. V téhle velikosti by určitě ještě nějakou dobu vydržel, zatím tam má hodně místa, uvažujem, že mu koupíme klasickou velkou postel na Vánoce, ale není to o nutnosti. Takže myslím, že nějaká ta menší, dětská postel bude v pohodě klidně i na rok nebo dva

  • Martasek895.11.2014 6:50

    Malá začala sama přelézat z postýlky, když měla 2 roky a 4 měsíce. Poté spala jen na matraci na zemi, chystali jsme koupit domek a měli jsme malý byt, tak by postel nebyla kam dát. Teď od necelých 3 let spí v klasické posteli 90x200cm, menší jsem nechtěla, je to zbytečné, měla by to na pár let a co pak s tím? :)

  • Ja mam malyho 2 roky porad v postylce,mam oddelanou bocnici a prirazenou postylku k sobe. Nejak se mi nechce ho od sebe odsoupnout. Ted cekame druhe tak nevim jak to vyresim

  • dcera šla do velké postele nejdřív na odpolední spánek - do svého pokojíčku ve věku asi 2,5 roku, a po pár měsících se tam přesunula i na spánek noční.
    Víta umí z postýlky vylézat už asi od 18 měsíců, takže je celkem jedno, zda je ve velké nebo v malé, vyleze si vždycky když vylézt chce a nikdo ho tam neudrží.
    kupování té 70x140 mi připadá jen na krátkou dobu - pokud to vezmu jak píše Borlova, že je do 6 let, tak je to tak na 3-4 roky maximálně.
    pro Vítu hodlám pak kupovat postel 80x190cm (ta by se ještě vešla do ložnice) a až později přejde na klasickou 90x200cm.

  • syn dostal velkou postel k 2. narozeninám a pohoda, moc se mu líbila a šel do ni rád. Kupovala jsem rovnou 90x200 cm, pokojíček zařizuji tak, aby ho s menšími obměnami měl na dlouho, nebudu co pár let řešit novou postel, starou bych zase musela zkusit prodat, no prostě takto to pro nás bylo lepší. Postel je i s přistýlkou a šuplíky, takže když byl malý nemocný a já chtěla být u něj, ale nechtěla jsem ho brát do svého letiště, tak jsem ležela u něho, případně tam může i přespat nějaký jeho kamarád nebo návštěva.

  • Naše malá si sma řekla v 1,5 roce.....prostě ze dne na den přestala chtít spát v postýlce (a to ji měla danu už několik měsíců úplně na nejniž a měla vyndané ty přední tři šprůšle,aby si tam sama mohla vlézt a vylézt). A aby jsme nemuseli později kupovat další postel,koupili jsme rovnou 90x200 a má ji i s matrací cca 60cm vysoko,ale zatím z ní za toho půl roku ani jednou nespadla. Má ji z masivu,takže i něco vydrží. Kačka i my jsme s ní opravdu spokojeni.

  • to bylo různé, njpozději do postele šlo mé nejmladší (3.tí v pořadí), kolem 3.tího roku..ty 1. 2 mám rychle po sobě, takže postýlku musely uvolňovat..Postýlku jsme měli klasických rozměrů a pak šly rovnou do velké postele, i když u starších jsme to docela dlouhý čas řešili jen matrací (na roštu) přímo na zem.

  • Sarrah95.11.2014 17:54

    Mrně dostalo postel 160x70 k druhým narozeninám. Je z ní nadšený :) Plánovali jsme druhé dítě a nechtěla jsem, aby měl pocit, že jsme mu "sebrali" postýlku kvůli novému přírůstku do rodiny.

  • Moc toho zatím o výchově dítěte nevím, neboť mi je teprve 26 let a jsem ve čtvrtém měsíci, jedno vím ale jistě! Postýlka pro miminko s vybavením se u nás bude vyskytovat ještě před narozením. Dáme asi na tip kamarádky a objednáme s přítelem z https://www.luceda.cz/postylka-s-kompletni-vybavou/. Hrozně moc se těším na ten moment, až budu držet Adámka v ruce.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 132 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist