Oplachování nádobí po mytí jarem
Ahoj holky, mám spíš takovou anketní otázku - když myjete nádobí v mycím prostředku, oplachujete ho pak anebo jen necháte uschnout, utřete a šup do skříňky?
U nás doma to mamča striktně oplachovala, já pak po odstěhování neoplachovala, ale teď se nad tím začínám zamýšlet, jestli to jen přece není nutné od té chemie přepláchnout. Nekupuju takové ty bio eko mycí prostředky, většinou klasický jar, pur..
Jaký máte na tohle názor vy? Díky za reakce
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
11.9.2014 11:30
Mam mycku,ale nez jsme.meli,tak jsem myla nadobi pod tekouci vodou (nesnasim ty stojate vody plne pěny a mastnoty. Vzdy jsem namocila,omyla jarem a oplachla pod tekouci vodou a dala odkapat. Obcas.utrela,obcas nechala uschnout. Ale vždy jsem po umyti jarem oplachla. Nesnasim kdyz pak piju ze sklenive,ze ktere citim jar. Ble.
-
11.9.2014 11:37
Já jsem jednoznačně pro oplachování... Šíleně mě vadí smrad jaru, když se mi náhodou dostane pod ruku takto umytá sklenice... Navíc, když si představíš, kolik v tom musí být chemie, aby došlo k dokonalému odmaštění nádobí
Za mě namočit nádobí, umýt houbičkou s jarem, opláchnout pod tekoucí vodou, dát odkapat, utřít, uklidit. Někdy musím vysloveně rukou zašmrdlat na tom talíři, protože furt klouže a je na něm vrstva jaru.. takže oplachuju vážně hodně. -
12.9.2014 11:12
Ty jo.. Nikdy mě nenapadlo, že by někdo dělal to, že nechá nádobí vylouhovat v čemsi napuštěném do dřezu a pak neopláchnuté jen usušené používá..
Brr úplně mi běhá mráz po zádech.
Myčku nemáme, není dost místa, ale já i všichni kolem myjeme nádobí pod tekoucí vodou.
Jen babča si napouští dřez a tam tak 2x - 3x během mytí vymění vodu a následně nádobí oplachuje. -
11.9.2014 11:03
My umýváme, a pak hned utíráme, takže neoplachujeme.
Sem tam se stane, že není čas to utřít, tak to bych opláchla (ale štve mě, že když to opláchnu, tak se mi tím doplňuje dřez a pak tam mám plno vody, takže většinou neoplachuju, ale jak říkám, my hned utíráme, takže to, že neutřeme se stane málokdy), ale spíš proto, že když sklo uschne a neopláchne se, tak jsou na tom takové ty fleky. -
11.9.2014 14:21
Koukam, ze jsem jediná.. Myju nádobí zásadně ve drezu plným vody s jarem, umyju houbickou namocim/oplachnu v te jarove vode a necháme pouze okapat. Na utirani me zneužije a vadí mi, ze pak není sklenička krásné čistá. Jar z nádobí necitim. Dělala to tak i moje jamka a obě babičky co pamatují. Tchyně, zdravotní sestra, to dělá jednou tak jak já, jindy jako vy.. Asi podle času a chuti.
Tchán -
11.9.2014 14:53
My máme teda myčku, ale když něco umývám ve dřezu tak jarem pod tekoucí vodou, taky když jsem byla na návštěvě, kde myli nádobí ve dřezu plném vody s jarem (fuj teda ale, jak to tam všechno plavalo, tak se mi zvedal žaludek), tak oni to neoplachovali a to se mi zdálo až hnusné, protože tam nezůstával jen jar, ale občas i kousky jídla a tak... já to tam i přes jejich špatné pohledy teda oplachovala. Jinak jar cítím hlavně z kastrolů a pánviček. Dobré řešení se mi zdá, když má někdo dva dřezy vedle sebe, v jednom bych dala jarovou vodu a umývala nádobí a ve druhém vodu čistou, kde bych to ještě doopláchla, to se dá. Já jsem na tohle fakt cíťa, ale záleží, jak to máš ty.