Pečená uzená krkovice - recept
Ahoj, jsem začínající kuchtík a potřebovala bych radu - chtěla bych zkusit upéct uzenou krkovičku, jako příloha bramborový knedlík a zelí.
Mám kus uzeného krku vcelku necelého půl kila, chtěla bych to dát do zapékací mísy, česnek, trochu vodu a upéct to - mám to nechat vcelku nebo to nakrájet na silnější plátky? Zase aby to nebylo vysušené, když to bude na plátky, a pokud to bude vcelku, pustí to zas aspon trošku štávy..poradte, prosím
A ještě k tomu zelí, chtěla bych udělat to sterilované ze sklenice - máte nějaký dobrý a snadný recept?
Díky za rady
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
1.10.2014 18:49
http://www.milujivareni.cz/recepty/7349-uzena-krkovice-pecena/
krkovici bych nechala vcelku, alespon nebude tak vysušená a bude příjemně štavnatá.
zelí:
osmahnu cibulku do skoro zlatova, přidám zelí, dle potřeby podliju vodoua dusím do měkka. až je měkké zahuštuji hrubou moukou - zasypu za stálého míchání a nechám provařit.dochutím.