Plac ve skolce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #294855 8.9.2022 13:42

Ahoj mam 3 letou dceru, která teď čerstvě chodi do skolky. První dva dny byly celkem v pohodě, teď však každé ráno pláče. Cesta do skolky v pořádku, prezuje se dobry a pak začne rvat ze chce maminku tatínka a rve a rve. Dle učitelek se pak uklidní občas si posteskne ale jinak je ok. Hezky papá, zapojuje se do her,vse zvládá sama.
Chtěla jsem ji tam kvůli práci nechat spat a ucitelka mi řekla že na to neni zralá, ze stejne bude plakat ze mi bude volat.
Jeste dodam ze je zvykla byt u babicek, chodila mezi deti ktere miluje a dokonce chodila 1x tydne do přípravné skolky od 2let a tam nikdy neplakala.
Poradíte nekdo co s tim? Nejaka zkušenost?
Doma uz být nemůžeme a jen do obeda mi v práci dlouho take tolerovat nebudou.
Diky za kazdou radu..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • chce to čas. bohužel je takových dětí dost - ta přípravná školka ji nepřipravila na to, že toto prostě bude každodenní záležitost. dost dětí ze začátku to bere jako fajn změnu a pak když vidí, že to je na pořád tak brečí.
    možná bych s ní zkusila promluvit, zda je nějaký problém a důvod pláče a vysvětlit, že ji tam neodkládáte proto, že ji nemáte ráda ale naopak aby mohla být s dětmi a hrát si, zatímco vy budete v práci a po práci si pro ni přijdete a těšíte se až bude pvoídat jaks e celý den měla.
    a ve školce bych se moc nezdržovala - přezout, pusu a šup s ní do třídy. žádné dlouhé loučení - to bývá právě potom horší. u nás některé děti pak vyběhly druhými dveřmi za odcházejícím rodičem.
    co se spaní týče - je ještě přeci jen malá. ta celodenní je pro děti velmi náročná, i když s eto nezdá, sem se o tom bavila s naší učitelkou ve školce - spousta dětí, vzruchu, ruchu .. to ty děti unaví. a pak jsou třeba unavené a protivné.

  • ďalšiu možnosť máš si nájsť pani na hlídaní, a ty do prace na plnej uvazek

  • Kvitek.bily9.9.2022 7:24

    A babička by ji nemohla vyzvedávat po obědě? My jsme to tak měli, dcera chodila ráno do školky a po obědě ji vyzvedla babička a byla s ní doma. V druhém pololetí už si dcera sama řekla, že by chtěla ve školce spát, tak od dalšího školního roku už ve školce spala a v pohodě.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 416 otázek, kterým se dostalo 272 159 odpovědí a 410 148 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist