Plicní vyšetření v těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25505 12.3.2011 20:42

Přeji pěkný víkend všem.Zajímalo by mě co obnáší plicní vyšetření v těhotenství a co to má za smysl?Před 3,5 lety jsem tohle do těhu-průkazky vůbec nepotřebovala a nyní to musí být.Vím,že musí být zubní prohlídka a prohlídka u obvodního dr.Ale plicní???Nechápu kvůli čemu musím mít v průkazce potvrzení.Jestli to je kvůli dýchání při porodu nebo fakt nevím.Já teda od 16.týdne trpím ucpaným nosem a je to pro mě utrpení.Prý je to prokrvenou sliznicí v nosu v těhotenství.Musím si stříkat 3x denně Olynth nebo Otrivin abych se mi dobře dýchalo.JInak je nad moje usílí s ucpaným nosem se najíst,napít a natož v noci spát.Prý to nějaký týden po porodu zmizí a budu dýchat zase jako dřív.Mám strach,že až budu rodit,tak ty stahy neudýchám.Při prvním porodu mi museli dávat kyslík abych tam sebou nesekla a to mě právě ucpaný nos netrápil,až tohle těhu.Jsem v 31.týdnu a ucpaný nos je čím dál horší.Máte prosím některá s tímhle trápení a víte prosím proč na plicní a co tam po mě budou chtít.Díky za odpovědi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj Zuzy, já na plicní rozhodně nemusela.. takže nevím.. kolonku tam mám, ale řekli mi jen obvodák a zubař nic ví

  • full.avl13.3.2011 7:06

    já si myslím, že je to kvůli tomu jak píšeš, že při prvním porodu jsi musela být na kyslíku. Sestra taky musela chodit. :) Tvá dr. je asi opatrná. :)

  • Já na plicním taky nebyla. A nikdo mě tam nehnal.

  • Ahoj Zuzy, veškerá péče v těhotenství je dobrovolná, takže i když to například tvoje Mudr vyžaduje, tak samozřejmě nikam nemusíš. Na plicní doktorka neposílala a kdyby ano, tak tam samozřejmě nepůjdu. Pokud těhotenství probíhá normálně, tak není důvod tě honit po doktorech.

  • já před 3,5 lety na plicním taky nebyla a doktor na to nic neříkal...a ted mi říkala jedna známá těhotná že ted už to poviné není - razítko od plicní...tak se poptej, já ho nemám ani ted a nikdo nic neříká:))

  • Zuzi, já tedy ani na plicní vyšetření kolonku v průkazce nemám, pouze na EKG. Vyšetření jsou dobrovolná a nemusíš je podstupovat. Pokud si ale měla problémy při prvním porodu s dýcháním a doktorka ti to vyšetření doporučila - přikázat ti nikdo nic nemůže, nevidím důvod, proč se mu záměrně vyhýbat.

  • Zuzi, já taky na plícní nemusela, dokonce mě doktor neposílal ani k obvodní, ani k zubaři, já teda u zubaře byla, protože jsem měla kaz, ale to bylo mé rozhodnutí :-)
    Co se týče toho nosu, uplne s tebou soucítím, protože já mám od 17tt to samé, dokonce mě doktor ted poslal na krční a tam mi potvrdili jen to co mi rekl doktor a to, že je to těhotenská rýma, která po porodu zmizí. Mě to teda kolem 25 tt trochu polevilo, že jsem nemusela nic používat a i předtím mě zabrala vincentka a když jsem si každou hodinu přes den vytřela nos tyčinkou do uší namočenou ve vodě se solí,tím pádem jsem nemusela používat kapky, to mi fakt zabralo.Ale ted už asi od 33tt (začínám teď 38tt) nepomůže nic jiného než olynth na večer jednou stříknu a mám klid celou noc, ale ten sprej si prostě na noc dát musím, protože bych se nevyspala, už tak že ted nemůžu spát protože mě všechno bolí, ještě nedyýchat.... Dávej si ale pozor Olynth je dost návykový, takže bys to neměla přehánět navíc ten dospělácký je dost agresivní, já ho používla jen 3 dny při chřipce a dělalo mi to to samé (krev apod.) ted jsem zkusila koupit dětský Olynt Ha 2-7 let je daleko šetrnější, není tak dráždivý a pomůže mi úplně stejně :-) ale mě se ucpává jen jedna dírka, ale v noci jsem s toho tak nervozni ze si musim striknout jednou a mam klid, takže nemam pocit nejakeho navyku.Pres den nekapu.

  • Dnes jsem byla na plicním vyšetření ve 24tt, (u prvního těhotenství v r. 2008 jsem toto vůbec nemusela absolvovat - jen zubní a EKG, tak mě to trochu zarazilo), nicméně z vyšetření se nemusíte obávat, ptala jsem se tam sestřičky a prý jde jen o to, aby se do porodnice nezanesla tubera. Udělala mi kožní test (do levého předloktí mi píchla injekci, která je mírně štiplavá a za 3 dny si mám přijít pro výsledky k panu doktorovi a pro razítko do těhotenské průkazky. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 413 otázek, kterým se dostalo 272 136 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist