Podpora

Otázku položila: Anonymní uživatelka #533084 22.4. 8:54

Dobrý den, pracovní poměr jsem ukončila v březnu a 25. 3. jsem se zaevidoval na ÚP. Tudíž výplatu za březen jsem dostala a chtěla jsem se zeptat, jestli dostanu peníze z ÚP od toho 25. 3. do 31.3. Zapomněla jsem se na úřadě na toto zeptat.
Předem děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • syd22.4. 11:40

    Ano, dostaneš. Podpora začíná běžet ode dne registrace, příp. pokud registrace proběhla do tří pracovních dnů od konce zaměstnání, tak začíná běžet hned den po výpovědi. Nicméně úřad na ty výplaty dost sere a opožďuje se a vůbec bych se nedivila, kdyby výplata za těch pár březnových dní přišla až s výplatou za duben, tedy v květnu. Je to sice protizákonný, ale jeden zaměstnavatel to tak taky udělal, když jsem nastoupila ke konci měsíce.

  • Ano dostaneš, ale nikdo ti nezaručí, že to přijde hned v dubnu. Trvá, než to vše zpracují. A jinak je vlastně dost nevýhodné se jít zaevidovat na ÚP ke konci měsíce. Já jsem to tak udělala. Měla jsem dostat 8000 za první měsíc, ale poslali mi jen poměrnou část k těm pár dnům, které zbývali do konce prvního měsíce v evidenci (asi 1000 Kč), a tím byl hned jeden celý měsíc podpory pryč.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 738 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist