Pokakávání

Otázku položila: Anonymní uživatelka #267857 26.4.2022 13:44

Dobrý den,
chci se zeptat zda nemáte někdo zkušenosti u dětí s pokakáváním. Už jsme ze syna nešťastní. Když byl malý začal poměrně hezky chodit na nočník, ale od školky má problém s pokakáváním a nyní mu je 7 a problém stále trvá. Syn tvrdí, že to necítí, že se mu chce a pak má plný slipy a je v tom schopný chodit nebo běží, ale už část má ve slipech. Chodíme s tím i k Dr., dostali jsme Forlax. Žádná změna. Syn chodí do první třídy a přichází o spoustu akcí a výletů. S učitelkou jsem neřešila, syn se stydí a nechce aby to někdo věděl.

Prosím o radu!!!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Určitě říct p. Učitelce, ta by měla vědět všechno, nemusí se synovi zmiňovat, že to ví. Jen bude vědět, co má sledovat.

  • U syna se to stává občas, když zadržuje kakání, pak to prostě neudrží a už to musí ven. Je o něco mladší než váš.
    Stává se to u dětí, které mají strach, že se třeba "neutřou do čista", nebo mají nějaké jiné trápení.
    Zkuste s ním mluvit, spíše co ho trápí a snad se vám povede to zvládnout.

  • A stolici má denně nebo zadržuje a pak přijde malér? Jak dlouho je na forlaxu? Je to o hlavě a nám pomohlo, že jsme se snažili vytvořit pravidelnost. Ob den jít na velkou, protože to zadrzoval. Řešíme to v podstatě od přechodu na nočník, kdy mu po tvrdé stolici vylezl konečník a vytvořil si blok. Teď má čerstvě 8 a stále mu připomínám, že by bylo vhodné jít na velkou. A třeba před dlouhým dnem ve škole, výletem se ho ptám, jestli nepotřebuje, nechce to zkusit. Sám už třeba přijde, že se cítí prejedeny, plný a že jako co by bylo dobré - JDI SE VYKADIT, hmmm, tak já to zkusím. A pak je to na ucpání záchodu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 417 otázek, kterým se dostalo 272 159 odpovědí a 410 149 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist