Poraďte – Jak poznám, že se dotyčné líbím?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #439161 31.7.2021 13:06

Zdravím,

chtěla bych se zeptat – jak poznám, že se líbím ženě?

S dotyčnou nemám bohužel žádný bližší vztah, ale co jsem tak stihla vypozorovat, tak v její přítomnosti vykazuje určité znaky, které by mohly vést k tomu, že se jí líbím nebo ji přinejmenším alespoň trochu zajímám.

Například jsem ji přistihla v situaci, kdy ode mě stála tak 2 metry, já jsem mezitím něco dělala, tudíž jsem ji ani periferně neviděla a v tu chvíli jsem ji nevěnovala žádnou pozornost, zkrátka jsem byla zaneprázdněna, a když jsem upustila od té činnosti, tak jsem se na ni podívala a ona byla natočená mým směrem a zdlouhavě se na mě dívala (asi už několik sekund před tím, než jsem si ji všimla), po chvíli při střetnutí očí odvrátila zrak. Nedokážu říct, jestli se usmívala, měla na obličeji respirátor (holt doba covidová). Také když v místnosti domluví a my si máme něco zapsat / udělat / provést, tak často cítím a vlastně i periferně vidím (otázka, jestli moje periferní vidění funguje tak, jak má :D), že se na mě dívá, ale tak, aby to nebylo zjevné. Paradox poté vidím v tom, že když mluví k více lidem, tak se dívá na všechny kromě mě – doslova v této situaci se mi zrakově vyhýbá. Nebo když s ní mluvím, tak si přisedne naproti mně, přičemž působí celkem nervózně a ne moc sebejistě, tak se začne na židli vrtět (promiňte mi ten výraz), zatímco se mnou komunikuje. Já jako člověk mám problém s udržením očního kontaktu, a když s ní mluvím, tak se dívám střídavě na ni a někam jinam. To ona taky, dokonce se při rozhovoru usmívá, a tak nevypadá, že by ji konverzace se mnou nezajímala, ale u jiných lidí, když s nimi komunikuje, tak jí oční kontakt problém nedělá – říkám si, že by se mohlo jednat o nevědomé zrcadlení. Dává mi také lichotky a chválí mě například za práci, kterou jsem udělala, ačkoli by vůbec nemusela. Také se mi zdá, že se v místnosti plné lidí snaží být nenápadně blízko mě, ale nikdy se přímo nepodívá na mě, na všechny ostatní ano. Když stojí blízko mě, tak si občas dá pomalým pohybem vlasy za ucho, ale vždy na straně, která je blíž ke mně. Těch aspektů je více.

Je možné, že si to celé nalhávám, ale intuice mi zase říká něco jiného. Proto bych se vás chtěla zeptat, co si o této situaci myslíte? Myslíte, že by vykazovala i jiné, daleko více typické znaky zájmu? Popřípadě by mě zajímaly i vaše zkušenosti, pokud jste řešily podobnou situaci.

Děkuji všem za odpovědi!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 427 otázek, kterým se dostalo 272 177 odpovědí a 410 162 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist