Potahovací hmota na dort
Ahoj holky, chystám se příteli upéct dort, který bych ráda potahla marcipanem protože ho přítel miluje. Ale s marcipanem ani potahovanim dortu nemám vůbec žádné zkušenosti a četla jsem, že pro začátečníky je to docela obtížné. Mohly byste mi poradit, jakou hmotu na dort použít, aby měla chuť marcipanu, ale zároveň byla jednoduchá na manipulaci? Případně kde takovou hmotu zakoupit nebo objednat děkuji a hezký den!
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
4.2.2014 16:09
já bych doporučila marcipán od Dr Oetkera. dělala sem s níms voje rpvní dva potahované dorty a bylo to v pohodě chutná dobře, pracovalo se mi s ním taky fajn.
na domácí falešné marcipány bacha - většina z nich dost rychle tvrdne a nedá se s nima pak potáhnout. v deníčku sem dávala recept na domácí, se kterým sem potahovala dort pro syna a všem moc chutnal a dobře se s ním pracovalo. -
4.2.2014 20:33
já jsem teď taky zkoušela a dopadlo to katastrofálně dort jsem potáhla a začlo mi to po dortu jakoby stékat, tudíž zůstávám u klasiky, krémové
-
5.2.2014 12:48
Já jsem kamarádce co peče dorty na zakázku kupovala tenhle http://www.fialapraha.cz/detail_vyrobku/cukrarska_hmota_k2_bila_hu_bal_1kg
chuťově je dobrý a prý se s ním super pracuje. dá se jednoduše obarvit.. -
5.2.2014 14:08
Já nejraději pracuji s fondánovou hmotou nebo hmotou white icing. Najdeš např. tady u Malátků: http://www.cukrarskepotreby.cz/cz/katalog/hmoty-modelovaci-i-potahovaci.html. Marcipánem nepotahuji a to jednak, protože tato hmota není čistě bílá, ale je taková zažloutlá a když není obarvená, tak vypadá dost blbě na dortu a jednak, protože se s tím dost špatně pracuje. Náhradu za marcipán, tedy chuťově podobný bych osobně volila smartlex s mandlovou příchutí. S touto hmotou jsem sice nepracovala, ale kdybych měla požadavky jako ty, volila bych tuto. I když chuť marcipánu to samozřejmě mít nikdy úplně nebude. Pořád je to jen mandlové aroma, stejně jako ty po domácku vyrobené falečné marcipány.