Práce "na zkoušku" před podpisem smlouvy

Otázku položila: syd 18.6. 10:38

Našla jsem si práci v callcentru. Byla jsem tam už na 3 kolech pohovoru. Místo podpisu smlouvy po mně teď ale chtěj, ať přijdu na jeden celý den, že pak uviděj, jestli mě chtěj.

Podepisovat se přitom má klasický HPP se zkušebkou. Smrdí to velkou levotou a dost to vypovídá o přístupu, kterej asi budou mít k zaměstnancům, ale jiný nabídky nemam, takže nezbývá, než to přijmout.

Setkali jste se s takovým přístupem už někdo?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ivana3518.6. 10:44

    Některé firmy to tak mají. Taky jsem to zažila bylo to taky proto jestli se mi to bude zamlouvat a splňuje to mě očekávání. Samozřejmě to zaplacené není.

  • neřekla bych, že to je nějak vyjimečný postup. potřebují vidět jak se chováš ke klientům/zákazníkům, jak ti jde komunikace, rychlost atp.
    podobné věci bývají i v jiných oborech - ségra jako kuchařka šla třeba na celý den do kuchyně at si ji prověří.
    a pokud to oběma stranám vyhovuje navazuje na to pracovní poměr.

  • Mě se to teda moc nelíbí. Od zkoušení práce je přece zkušební doba. Pochopím kdyby si pro tebe připravili nějaký testovací hovor, ale den práce zdarma je příliš.
    Navíc všichni známí, co zkusili call centrum rychle skončili. Buď zjistili, že dělají pro podvodníky, nebo to byla stresující a hlavně nevděčná práce.
    Dala bych si pozor.

  • Je to hodně velká levota a zdrhala bych. Není to legální a od vyzkoušení zaměstnance funguje zkušební doba. Pokud by do práce přišla kontrola a vy tam byla bez smlouvy, problém a pokutu budete platit i vy.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 384 otázek, kterým se dostalo 272 074 odpovědí a 410 112 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist