Přesolená svíčková omáčka
Ahoj holky, dnes jsem poprvé dělala dle receptu svíčkovou. Chuťově i konzistenčně se mi fakt povedla, ale...dala jsem tam soli podle receptu a je přesolená, docela dost.
Na netu jsem našla, že omáčky se zbaví slanosti, když se v nich povaří chvilku syrová brambora, ale jak je to u svíčkové? Jde to ještě nějak zachránit? Mám zkusit tu bramboru anebo máte něco lepšího?
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
3.8.2016 15:47
Občas se mi to také stane, že mi u omáček nebo polévek ujede ruka se solí ...řeším to tak, že jí naředím vodou...nebo omáčku smetanou/mlékem....pokud tyto ingredience obsahují a pak opět zahustím....ale je to jen ve výjimečných případech..raději solím málo, ať si každý na talíři dle své chuti dosolí
-
3.8.2016 16:03
No já bych koupila balík zeleniny na svíčkovou, podusila, pomixovala a pak přidávla do směsi, dokud nebude mít ideální chuť. Co zbude navíc, tak zamraž, může se zas hodit Jinak se dá podusit jen cibule a s trochou vývaru pak pomixovat a tím pak naředit původní omáčku. A nemusí být svíčková.
S tou bramborou jsem to taky slyšela, ale nezkoušela jsem. Moc nesolím, přesolila jsem tak možná tak dvakrát v životě a to jen "na můj vkus" ale mělo by to ai taky fungovat. Jen nevím, jestli bych vařila už hotovou omáčku, a jak dlouho bych musela, než by byl výsledek ok...