Příprava králičího masa

Otázku položila: Anonymní uživatelka #180909 27.10.2014 20:10

Ahoj ženy kuchařky... Dnes mi kamarád přinesl králíka a rozjela se doma diskuze, jak s ním naložit, než ho hodim na pekáč. Z manžela totiž vylezlo, že jeho máma ho snad den před, namáčela do vody. To mi přijde jako nesmysl. Spíš si myslim, že ho namočila, aby opláchla dobře chlupy, mezi tím šel můj drahý spát a maminka ho našpikovala a možná naložila do marinády a probudil se až k obědu, kdy měl na talíři králičí omáčku se šesti. Ale to mu říct nemůžu. Nebo víte snad o někom, kdo by králičí maso na noc nakládal do vody? :-(

Tak odpověď znám a jdu se manželovi omluvit. :-p:-D

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • manžel má pravdu. Čerství králík by se opravdu měl na 24h dát do vody, proč to netuším, ale dělávala to jak babička tak do dnes to dělají takhle rodiče a všichni kteří králíka jedí... (prý je to maso kvalitnější, nevím, nikdy jsem nejedla a do pusy to v životě nedám.)

  • dělávala sem na smetaně - obdobně jako na svíčkovou - nejraději stehna - ideálně prošpikovat slaninou (králík je hodně suchý), k tomu zeleninu jako na svíčkovou - kořenová, bobkový list, další koření dle zvyku, a šupla sem do trouby. pak udělala klasickou omáčku a knedlíky.
    hřbet načesnekovala, osolila, nejlépe péct s vepřovým bokem, aby to nebylo tak suché. k tomu brambory nebo manžel dělává hřbet zapečený na cibuli a opět brambory (nebo i chleba).
    z hlavy a předních nožek polévka - ale chut má nasládlou ;-)
    zda do vody nebo ne netuším, my už ho dostávali většinou odleželého ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 514 otázek, kterým se dostalo 272 526 odpovědí a 410 416 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist