Příprava králičího masa
Ahoj ženy kuchařky... Dnes mi kamarád přinesl králíka a rozjela se doma diskuze, jak s ním naložit, než ho hodim na pekáč. Z manžela totiž vylezlo, že jeho máma ho snad den před, namáčela do vody. To mi přijde jako nesmysl. Spíš si myslim, že ho namočila, aby opláchla dobře chlupy, mezi tím šel můj drahý spát a maminka ho našpikovala a možná naložila do marinády a probudil se až k obědu, kdy měl na talíři králičí omáčku se šesti. Ale to mu říct nemůžu. Nebo víte snad o někom, kdo by králičí maso na noc nakládal do vody?
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
27.10.2014 20:28
dělávala sem na smetaně - obdobně jako na svíčkovou - nejraději stehna - ideálně prošpikovat slaninou (králík je hodně suchý), k tomu zeleninu jako na svíčkovou - kořenová, bobkový list, další koření dle zvyku, a šupla sem do trouby. pak udělala klasickou omáčku a knedlíky.
hřbet načesnekovala, osolila, nejlépe péct s vepřovým bokem, aby to nebylo tak suché. k tomu brambory nebo manžel dělává hřbet zapečený na cibuli a opět brambory (nebo i chleba).
z hlavy a předních nožek polévka - ale chut má nasládlou
zda do vody nebo ne netuším, my už ho dostávali většinou odleželého