Puding- fakt už nevim
Čauky holky, prosím o radu, protože buď jsem opravdu blbá nebo už nevím. Dnes jsem po svůj 5 puding a OPĚT mi neztuhnul, pokaždé to dělám přesně podle návodu, už jsem fakt zoufalá.
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
28.8.2011 9:41
Ahoj, no opravdu se to občas stane..třebas vanilkový a čokoládový jsou v pohodě, ale karamel a mandle, tam se vždycky modlím ať ztuhne....
ale už se mi to nestává..řekla bych že sem vychytalamouchy...
stačí dát míň mlíka a ztuhne určitě, dávám třebas i 400ml místo 500
pak by to chtělo taky dokonale vyklepat ten pytlík od pudingu, kolikrát se toho v rozích ještě najde...
problémový pudingy míchám opravdu ode dna-střídavě odstavuju a vracím na plotnu a nakonec se povede...to poznáš už na začátku, jestli se povede-musí tuhnout už při míchání a něž ho stačíš vylejt do misky, už zustává mírně tuhej škraloup a na prázdném hrnci pak taky..jestli ne, pak už tomu nic nepomůže aby stuhnul.
Taky po chuti se to pozná , má takovou škrobovou chuť když se nepovede, prostě pořád cítíš ten prášek... no hodně zdaru s dalšími pokusy -
28.8.2011 9:52
Já používám Dr.Oetker Naturamyl a nikdy se mi nestalo, že by mi neztuhnul... Ale je pravda, že já nikdy nedělala puding podle návodu Vždy dám odměřené množství mléka (které je napsané v návodu), přidám cukr a nasypu pudingový prášek. Vše společně přivedu k varu a chvíli povařím. Nikdy mléko neodděluji, prostě to vše dám dohromady
-
28.8.2011 7:21
musím říct, že i když je Dr.O. vychvalovanej, tak mívávám podobnej problém s tuhnutím taky. sice ne pokaždé, ale často mi neztuhne úplně (řídkej sem ho párkrát měla taky, takže chyba nebude v tobě, a moje mamka s ním mívá problémy taky). když sem chtěla třeba do krému, tak to bylo k vzteku. zkus jinou značku pudingu (já mám osvědčený Amylon).
-
28.8.2011 14:29
Tak doporučuju experimentovat Každému totiž chutná puding jinak. Já mám ráda hustý (na 1 litr mlíka 3 sáčky), ale někdo zase tak akorád (podle návodu). Zkus míň mlíka jak ti doporučují. Těch 400ml na jeden sáček
PS:Já nedávno narazila v Globusu na značku Amylon a nemůžu si ho chuťově vynachválit.