Recept na cibulový sirup proti kašli
Ahoj holky, hledala jsem na internetu, ale nikde jsem nenašla popis přípravy na cibulový sirup "polopatě" tak, jak bych potřebovala. Všude jen typu "cibuli prosypat cukrem" nebo "smíchat s medem", ale netuším kolik čeho. Můžete mi prosím napsat, jak vyrábíte cibulový sirup na kašel konkrétně vy? To znamená, kolik cibulí (větší, menší), kolik medu/cukru, co s ním dál, kde ho skladovat apod.? Opravdu prosím o popis pro neznalce, který to nikdy nedělal ani neviděl. Moc děkuji.
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
28.12.2017 10:39
Ahoj, já na kolečka nakrájím 2 větší cibule, dám je do sklenice od okurek, na to nasypu asi 3-5 polévkových lžic cukru (záleží na velikosti cibulí), zavíčkuju a dám na topení. Za pár hodin už je šťáva. A dávkuju 3x denně po jídle - nezapíjet. Když je víc zle, tak i 5x denně. Nedá se na tom nic pokazit, když dáš málo cukru, tak se ti neudělá šťáva - tzn. přidáš cukr
-
28.12.2017 11:15
Nakrajim jednu cibuli na kosticky, dam do sitka a proste navrch posypu cukrem (od oka), cca po hodine promicham a kdyz je treba,pridam cukr.
-
28.12.2017 12:49
Ono to bude tím, že na množství až tak nezáleží. Mě to štávu pustilo vždy, ať toho dám kolik chci prostě vezmu cibulku, nakrájím na čtverečky, zasypu cukrem od oka a pak to ještě promíchám, aby se cukr obalil.. Dávám to do lednice a za nějakou tu hodinku dvě tam šťáva je.. Já si dávám tak tu lžíci, když mi v ní plave trochu cibule, klidně to vezmu i s ní Jak vidím, někdo dávám do tepla.. Zkus a uvidíš, že se povede