Recept na krém do dortu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #218395 8.4.2017 13:06

Ahoj holky :) najde se tady nějaká pekařinka nebo rovnou cukrářka? Potřebovala bych opravdu osvědčený krém do dortu z bílé čokolády a šlehačky, tak jestli náhodou některá nemáte receptík :) Budu péct narozeninový dort, formu mám velkou 26 cm a potřebovala bych také vědět množství na tak velký dort, abych měla min na 3 vrstvy a potření dortu kolem.
Nebo jestli máte některá jiný odzkoušený (bílý) krém, ale ne klasický máslový, budu moc ráda za každou radu :) Předem děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, já dělám máslový s pudinkem, ten všem moc chutná co děláme dorty pro lidi 😉:-)

  • Petrakim8.4.2017 15:43

    Šlehačkový vyztužený želatinou, Na takové množství bych udělala min. z litru šlehačky 30% a více (tedy 4 krabičky). Do něj pak nastrouhej tu bílou čokoládu a máš téměř hotovo. Množství želatiny, co je potřeba, najdeš na obalu (ber tu plátkovou - já používám Dr. oetker - nechám nabobtnat a pak pomalu rozpustím a vychladlešjí pomalu zašlehávám do šlehačky), ale dělej spíše 2x silnější, než uvádí, aby to udrželo vrstvy nad sebou. Nevím, jaký děláš korpus, tak raději tužší krém nežli jemnější. Jinak na tyto krémy se moc nehodí potahovací hmoty, protože při zažehlování hmoty ti to pod tím bude lítat a bortit se, i když to bude ztuhlé - není to prostě klasický máslový krém. Takže zdobení dokola spíše něčím namletým a nahoře udlat šlehačkou a stříkacím pytlíkem různé motivy. Případně přestříkat rozpuštěnou čokoládou opatrně nebo naaranžovat lístky čokolády - něco jako ten druhý dort na obrázku na odkazu zde http://www.milujicokoladu.cz/cs/temata/show/domaci-vyroba-cokolady/40-cokoladove-zdobeni/

  • Delam maslovy s pudinkem ve kterem je rozpuštěna čokoláda.uvarim puding z 0,25l mléka a 1 puding (bez cukru) a do toho jak je to odstavené z plotny rozmicham 100g cokolady. Po vychladnutí vyšlehané máslo (tak 1,5 kostky) s cukrem (dle chuti) a zaslehavam do toho ten puding s čokoládou. Toto množství mi většinou stačí na dort 26cm na 2 prokrojeni a lehke pomazani. Pokud delam krém s tmavou čokoládou/ledovými kaštany/mléčnou čokoládou tak i tak používám vanilkový puding, protože tmavý dělá žmolky.

  • alenabartackova8.4.2017 19:11

    Udelala bych bily parizsky krem.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 511 otázek, kterým se dostalo 272 518 odpovědí a 410 413 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist