Recept na kyselici
Zdravím všechny,manžel miluje kyselici,ale já ji nikdy nevařila.Poradíte?děkuji moc
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
1.2.2017 11:24
Ahoj, nejlepší by bylo zeptat se jeho mámy, jak mu ji vaří, aby měl tu, na kterou je zvyklý. My máme rádi kyselicu hodně hustou a hodně kyselou: Na malé kostičky nakrájet slaninu, osmažit, přidat na kostky nakrájené brambory, nechat je malinko nacucnout ten tuk, zalít vodou, osolit, přidat trochu majoránky, bobkový list, já ráda dávám i libeček. Když brambory začnou měknout, přidat kysané zelí (trochu zceď šťávu), trochu převařit, přidat aspoň dvě kysané smetany a hotovo. Nejlepší je druhý den.
-
1.2.2017 11:51
Ahoj, já dám vařit do hrnce s vodou zelí (pokud je hodně kyselé, tak trochu propláchnu vodou), osolím, mezitím podusím cibulku, na ni hodím nakrájené klobásy (kmín, pepř - podle chuti), opeču, zapráším moukou - toto přidám k zelí. Zvlášť uvařím brambory na kostky (když je dáš syrové do zelí, nezměknou) a přidám je do zelí. Vleju šlehačku (smetanu ke šlehání). Hotovo.